Hypnose gebruiken om stress te beheersen

Hypnose gebruiken om stress te beheersen

Een beetje stress kan helpen. Het kan u helpen om op de hoogte te blijven van zaken die verband houden met werk of school. Maar als je situationele stress toevoegt aan de dagelijkse routines, kan dit leiden tot chronische stress. De dood van een echtgenoot of geliefde, een scheiding, een verwonding, het verliezen van een baan, ruzie met anderen of het hebben van relatieproblemen kunnen allemaal een rol spelen bij het stressniveau.

Hoge stressniveaus beïnvloeden zowel het immuunsysteem als het cardiovasculaire systeem en kunnen, indien onbehandeld, leiden tot onverklaarbare pijn en ziekte, hoge bloeddruk, zweren, migraine, hartaandoeningen, obesitas, prikkelbare darmsyndroom en auto-immuunziekten.

Stress kan ook uw geestelijke gezondheid aantasten en angst, angsten, middelenmisbruik (zoals roken en alcohol) en negatief denken veroorzaken.

Er zijn dingen die u dagelijks kunt doen om u te helpen omgaan met stress wanneer deze zich opdringt.

  • Maak een inventaris van je leven. Schrijf de dingen die je stress bezorgen op een stuk papier.

-Als je naar de lijst kijkt, begin dan met het bedenken van oplossingen voor deze problemen.

-Wat op de lijst kan meteen worden aangepakt? Wat moet er wachten tot morgen? Begin prioriteiten te stellen

-Als je de dingen op de lijst hebt bereikt, vink ze dan af. U zult zich opgelucht voelen nadat u elk item van de lijst hebt afgevinkt.

-Beoefen dagelijks meditatie of yoga

Dit zijn allemaal geweldige manieren om de stress in je leven te verminderen.

Restilen kan ook een zeer effectief hulpmiddel zijn bij het beheersen van stress. Restilen kan het lichaam helpen te ontspannen door middel van geleide beelden en kan ook helpen bij het bedenken van oplossingen voor de problemen die men ervaart.

Een onderzoek dat werd gedaan bij medische studenten die zich voorbereidden op examens, toonde aan dat studenten die hypnosesessies kregen, een sterker immuunsysteem hadden. Dit kwam door de stressmanagementtechnieken die ze via restilen leerden.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *