Iets minder sterfgevallen dan verwacht in laatste week van mei

Iets minder sterfgevallen dan verwacht in laatste week van mei

[ad_1]

Iets minder sterfgevallen dan verwacht in laatste week van mei
Tussen 24 en 31 mei (week 21) zijn in Nederland naar schatting iets meer dan 2.700 mensen overleden. Dat zijn er ongeveer vijftig minder dan normaal gesproken verwacht voor deze periode. Er is hiermee niet meteen sprake van ondersterfte: het aantal doden valt binnen de „gewoonlijke fluctuaties”. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. De sterfte nam af in alle leeftijdsgroepen.
Van half september tot en met half januari was er sprake van oversterfte in Nederland – net als tijdens de eerste piek van de coronapandemie in de lente van 2020. Tot en met half februari bleef de wekelijkse sterfte hoger dan verwacht, sindsdien schommelt het aantal sterfgevallen rond het te verwachten aantal.

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de coronapandemie bij. Een overzicht van het belangrijkste nieuws van donderdag:

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in februari 40 procent minder mensen zijn gestorven aan Covid-19 in Nederland dan in januari. Ook het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft dalen. Wel is een kleine stijging te zien in het dagelijks aantal vastgestelde besmettingen.
De Nederlandse economie staat volgens economen een toename van faillissementen en werkloosheid te wachten als de steunpakketten voor bedrijven zijn afgelopen.
Het gratis testen van Nederlandse vakantiegangers die nog niet volledig zijn gevaccineerd, kan volgens het demissionair kabinet tot 350 miljoen euro gaan kosten.
Een speciale parlementaire commissie in Zweden heeft geoordeeld dat de regering op meerdere vlakken heeft gefaald met haar coronabeleid. Volgens de commissie was het testbeleid slecht en was de bescherming van ouderen gebrekkig.
Israël onderzoekt of er een verband is tussen een volledige inenting met het coronavaccin van Pfizer en een ontsteking van de hartspier bij jonge mannen tussen 16 en 30 jaar oud.
De meeste olympiërs die naar Tokio gaan, zijn gevaccineerd tegen Covid-19. Volgens technisch directeur Maurits Hendriks zijn er „twee tot vier” sporters die zich niet willen laten inenten maar wel meegaan. Donderdag werd ook bekend dat handbalster Yvette Broch niet meegaat omdat ze zich niet wil laten vaccineren en als ongevaccineerde met te veel beperkingen te maken zou krijgen in Tokio.

Lees hier het hele blog terug: ‘Twee tot vier’ Nederlandse olympiërs ongevaccineerd naar Spelen

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *