Johan Derksen (72) stopt in 2022 met televisie maken

Johan Derksen (72) stopt in 2022 met televisie maken

[ad_1]


Voetbalanalist Johan Derksen (72) stopt in de zomer van 2022 met televisie maken. Dat heeft hij vrijdag gezegd in een interview met het AD naar aanleiding van de biografie die morgen over hem verschijnt. Naar eigen zeggen doet hij al 24 jaar hetzelfde kunstje op tv. „Het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat.” Derksen denkt niet dat hij het gaat missen. In de biografie bespreekt hij zijn besluit om te stoppen. Deze is geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman. Na het EK Voetbal en de sportzomer zal er nog één volledig seizoen van Veronica Inside op de buis verschijnen. In de zomer van 2022 loopt zijn contract af.
Ondanks dat er minder gevoetbald werd door de coronapandemie, ging het programma het afgelopen jaar door. Volgens Derksen wilde Talpa er nog een dagelijkse show van maken, maar vond mede-commentator René van der Gijp vijf avonden teveel en wilde presentator Wilfred Genee door met de gelijknamige radioshow. „Dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.” Hij wil na de zomer van 2022 ook niet meer verschijnen in talkshows. „Ze hebben me graag aan tafel, omdat ik me overal mee bemoei. Dat geeft reuring, hè. Ik word geëxploiteerd. Het gaat me tegenstaan”, aldus de voetbalanalist.
Na de racisme-aflevering van Veronica Inside, die plaatsvond nadat Derksen rapper Akwasi met Zwarte Piet had vergeleken, leek het er al op dat het programma zou stoppen met bestaan. In de aflevering over racisme spraken strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta met Genee, Derksen en Van der Gijp over kwesties zoals racisme binnen voetbal en de recente uitspraak van Derksen. De uitzending zorgde voor onenigheid tussen de Veronica Inside-commentatoren. Derksen zei dat hij zich aangevallen voelde door presentator Genee. Toch verscheen het programma na de zomer weer op Veronica na een gesprek met zenderbaas John de Mol.

Lees ook een analyse: Derksen schopt tegen wie hij wil

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *