Johnson & Johnson gooit partij van vaccin weg na productiefout in VSJohnson & Johnson gooit partij van vaccin weg na productiefout in VS
De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson heeft een partij van zijn coronavaccin moeten weggooien omdat die niet voldoet aan kwaliteitseisen wegens een fout bij het productieproces. Dat heeft het bedrijf woensdag verklaard, meldt Reuters.
De onderneming heeft niet laten weten om hoeveel doses van het vaccin het gaat. Volgens The New York Times zijn ongeveer 15 miljoen doses onbruikbaar, meldt de krant op basis van een anonieme bron.
De vaccinvloeistof in kwestie is geproduceerd bij de farmaceutische fabrikant Emergent Biosolutions en was nog niet gebotteld. Volgens de Times hebben werknemers van de fabriek in Baltimore enkele weken geleden ingrediënten voor het vaccin van Johnson & Johnson verwisseld met die voor het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca, dat bij dezelfde productiefaciliteit wordt gemaakt.
Volgens J&J is de vaccinvloeistof in kwestie niet doorgestuurd naar het bedrijf dat de vaccinflesjes vult en het productieproces voltooit.
Een vaccin van Johnson & Johnson wordt op 26 maart voorbereid in Philadelphia. Foto Matt Rourke / AP

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *