Maatregelen aangescherpt in Suriname en Argentinië

Maatregelen aangescherpt in Suriname en Argentinië

[ad_1]

Maatregelen aangescherpt in Suriname en Argentinië
Nadat de afgelopen dagen nieuwe pieken in de besmettingen werden geregistreerd, heeft de regering in Argentinië woensdag nieuwe beperkingen ingevoerd. Zo komt er aan avondklok tussen middernacht en zes uur ‘s ochtends, moet de horeca vroeger dicht en moeten sportscholen, casino’s en nachtclubs helemaal geslote blijven. De beperkingen werden afgekondigd door president Alberto Fernández, die zelf met Covid-19 thuis zit.
Een ander Zuid-Amerikaans land waar de coronamaatregelen zijn aangescherpt is Suriname. De avondklok werd daar woensdag vervroegd naar acht uur ‘s avonds, en in het weekend naar zes uur ‘s avonds. De afgelopen dagen is het aantal coronabesmettingen er hard aan het stijgen, na enkele stabiele maanden. De Britse, Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant zijn inmiddels ook vastgesteld in Suriname, wat voor de regering van president Chan Santokhi reden is voor extra voorzichtigheid.
Spanje heeft besloten, in navolging van Italië eerder op woensdag, besloten alleen nog mensen boven de zestig te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Aanleiding is het mogelijke verband tussen de prik en enkele gevallen van trombose. Andere Europese landen, zoals België, besloten ook tot een leeftijdsgrens voor gevaccineerden. In Nederland is daar nog geen besluit over genomen.

Lees ook: Hugo de Jonge heeft er weer een moeilijk dilemma bij: wel of niet doorgaan met prikken?

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen bij omtrent de coronapandemie in binnen- en buitenland. We beginnen met een overzicht van het belangrijkste nieuws van woensdag.
Het kabinet werkt aan een plan om stapsgewijs sectoren te heropenen, meldden verschillende media woensdagmiddag op basis van Haagse bronnen. Mogelijk worden de winkels en terrassen al op 21 april heropend. Ook wordt overwogen om de avondklok op te heffen.
De bezoekregeling in verpleeghuizen waar meer dan 80 procent van de bewoners gevaccineerd is tegen Covid-19, is versoepeld. In deze verpleeghuizen mogen bewoners onder strikte voorwaarden weer mensen ontvangen en knuffelen.
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vindt dat bloedstolsels in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes moet worden toegevoegd aan de lijst van bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, voor patiënten van alle leeftijden. In reactie op dat besluit stelde onder meer Italië en België een leeftijdsgrens in voor het gebruik van het vaccin.
De prikstop met het AstraZeneca-vaccin in Nederland geldt in elk geval tot en met donderdag. Verwacht wordt dat de Gezondheidsraad dan met een advies komt over de inzet van het vaccin en het kabinet vervolgens besluit hoe verder te gaan met het prikprogramma.
Opnieuw is het aantal patiënten met Covid-19 op de Nederlandse IC’s toegenomen. Woensdagmiddag werden 776 mensen met de ziekte verzorgd op een intensive care. In totaal lagen er op dat moment 2.558 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis.
In 2020 zijn volgens het CBS in Nederland 20.030 mensen overleden als gevolg van een coronabesmetting. Dat zijn er een stuk meer dan tot nu toe bekend: bij het RIVM waren tot 31 december bijna 11.500 sterfgevallen gemeld die te herleiden waren tot een coronabesmetting.

Lees hier het hele blog terug: Ontario opnieuw in lockdown; ook Italië beperkt gebruik AstraZeneca

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.