Manchester United – Liverpool gestaakt na bestorming veld door fans

Manchester United – Liverpool gestaakt na bestorming veld door fans

[ad_1]


De voetbalwedstrijd tussen Manchester United en Liverpool is zondagmiddag gestaakt nadat een grote groep Manchester United-supporters het veld had bestormd. De fans eisen het vertrek van de familie Glazer, die eigenaars zijn van de club, en protesteerden tegen de plannen van Manchester United om mee te doen aan de Super League.
Volgens de BBC verzamelden zich enkele uren voor de wedstrijd fans voor het Old Trafford-stadion. Ze zongen liederen en staken fakkels af. Hoewel de wedstrijd vanwege de coronamaatregelen zonder publiek zou worden gespeeld, wist een groep van zo’n 200 fans het stadion binnen te komen en het veld te bestormen.
In een verklaring schrijft de club uit Manchester dat ze „het recht op vrije meningsuiting en vreedzaam protest” volledig erkennen. „We betreuren echter de verstoring van het team en de acties die andere fans, medewerkers en de politie in gevaar hebben gebracht.” De clubs gaan onderzoeken wanneer ze de wedstrijd kunnen overspelen.

Lees ook: Het volk sprak en binnen 48 uur was de Super League ontmanteld

Super League
Manchester United was onderdeel van de twaalf clubs die in april aankondigden een gesloten Europese topcompetitie op te richten. De deelnemers aan deze Super League, waar Joel Glazer, een van de eigenaren van Manchester United vicevoorzitter van zou worden, zouden uit de UEFA en daarmee ook uit de Champions League stappen. Door het creëren van een eigen competitie waar de deelnemers ieder jaar gegarandeerd aan mee konden doen, zou het financiële gat tussen de Europese topclubs en de rest van Europa toenemen.
Na grootschalige protesten van fans, andere voetbalclubs en de Britse overheid trok Manchester United zich, evenals de andere Engelse clubs, terug uit het plan. Joel Glazer schreef vervolgens een open brief aan de fans van de Engelse voetbalclub om excuses aan te bieden. Desondanks eisen de Britse fans het vertrek van de Amerikaanse eigenaren, die sinds hun overname weinig populair zijn in Manchester.
Beelden van de bestorming van Old Trafford van Sky News

Volgen

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *