Meerdere arrestaties bij pro-Palestina-demonstratie in Den Haag

Meerdere arrestaties bij pro-Palestina-demonstratie in Den Haag

[ad_1]


Zes mensen zijn zaterdag opgepakt bij een demonstratie in Den Haag om aandacht te vragen voor het lot van de Palestijnen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Een 26-jarige man uit Woudenberg is opgepakt omdat hij een agent in het gezicht sloeg en taserde. De politieman of -vrouw raakte hierbij gewond. De vijf anderen zouden stenen hebben gegooid naar de politie. Bij de arrestatie van de man uit Woudenberg zette de politie pepperspray in. Dit zou nodig zijn geweest omdat hij de „confrontatie opzocht”.
Op de demonstratie kwamen enkele honderden mensen af. De betoging verliep volgens persbureau ANP grotendeels rustig. Tegen het einde van de betoging moest de politie toch ingrijpen omdat een groep van zo’n tweehonderd mensen de binnenstad in wilde gaan, waarvoor zij geen toestemming hadden. Toen agenten de groep tegenhielden, werd er met stenen gegooid.
Ook in andere landen is zaterdag gedemonstreerd om aandacht te vragen voor de Palestijnse zaak. Onder meer in Parijs, Sydney, Dublin en Londen gingen mensen de straat op. Hiermee wordt gereageerd op de onrust in Israël en de Palestijnse gebieden, waar sinds een week hevig gevochten wordt. Meer dan 130 Palestijnen kwamen tot dusver om.

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *