Meerdere doden bij schietpartij bij supermarkt in Colorado

Meerdere doden bij schietpartij bij supermarkt in Colorado

[ad_1]


Bij een schietpartij bij een supermarkt in de Amerikaanse staat Colorado zijn maandag meerdere mensen omgekomen, onder wie een politieagent. Een verdachte is opgepakt. Dat meldt AP.
De schietpartij vond maandagmiddag plaats bij een filiaal van de supermarktketen King Soopers in de stad Boulder. Rond half drie plaatselijke tijd (21.30 uur in Nederland) werd melding gemaakt van een „actieve schutter” bij een winkelcentrum. Hoeveel doden er bij de schietpartij zijn gevallen, is nog niet bekend gemaakt. Volgens Kerry Yamaguchi, korpschef van Boulder, is er inmiddels geen gevaar meer voor de omgeving.
Rechtshandhavers kwamen met tientallen agenten op het incident af. Op videobeelden is de zien dat agenten een man met een ontbloot bovenlijf en een bebloed been naar buiten brachten in handboeien. De autoriteiten wilden niet zeggen of het daarbij ging om de verdachte. Wel zeiden ze dat de verdachte voor zover bekend de enige gewonde is. Over een motief is nog niets bekend.
Mensen op de grond
Een ooggetuige die de winkel net had verlaten, Dean Schiller, zei tegen AP dat hij schoten hoorde en drie mensen op de grond zag liggen, twee van hen op de parkeerplaats en één bij de ingang. Op een video op YouTube was een persoon op de vloer van de winkel te zien, en twee anderen op de grond er buiten. De aard van hun verwondingen was niet duidelijk.
De schietpartij in Boulder is het tweede grote schietincident in de Verenigde Staten binnen een week. Afgelopen dinsdag kwamen acht mensen om bij een reeks schietpartijen in drie Aziatische massagesalons in en rond de stad Atlanta.
Dit bericht wordt aangevuld.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *