Miljoen coronadoden in Latijns-Amerika – NRC

Miljoen coronadoden in Latijns-Amerika – NRC

[ad_1]

Miljoen coronadoden in Latijns-Amerika
In Latijns-Amerika en de Caraïben zijn sinds het uitbreken van de pandemie meer dan een miljoen coronadoden geteld. De grens van een miljoen werd vrijdag gepasseerd, meldt persbureau Reuters. Brazilië is met 446.309 officieel geregistreerde doden het zwaarst getroffen, gevolgd door Mexico (221.080), Colombia (82.233), Argentinië (73.391) en Peru (67.253).
Er zijn sinds het coronavirus begin vorig jaar uitbrak ruim 31,5 miljoen besmettingen vastgesteld. In de meeste Latijns-Amerikaanse en Caraïbische landen blijft de vaccinatiecampagne nog ver achter bij die van de Verenigde Staten en Europa.
In Argentinië en Colombia lopen het dagelijks aantal sterfgevallen en nieuwe besmettingen momenteel op. Argentinië gaat daarom de komende negen dagen in een strikte lockdown. In Brazilië en Mexico zijn de coronacijfers juist fors aan het dalen. Naar de aanpak van de regering van de Braziliaanse president Bolsonaro is een parlementair onderzoek begonnen. Bolsonaro is tegen lockdowns en heeft niet op tijd vaccins ingekocht.
Volgens Reuters vielen tot nu toe in mei 31 procent van alle coronadoden wereldwijd in Latijns-Amerika en de Caraïben, terwijl daar slechts 8,4 procent van de wereldbevolking woont.
Ceremonie voor coronaslachtoffers in Brazilië op het strand van Copacobana in Rio de Janeiro. Foto Antonio Lacerda/EPA

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis in binnen- en buitenland bij. Dit was het belangrijkste nieuws van vrijdag 21 mei:

Mensen die het coronavaccin van AstraZeneca krijgen, kunnen voortaan toch sneller hun tweede prik krijgen. Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vrijdag in een Kamerbrief naar aanleiding van een advies van de Gezondheidsraad. Huisartsen laten weten dat nog moet blijken hoeveel prikken er daadwerkelijk eerder gezet kunnen worden.

Er lagen vrijdag 1.822 coronapatiënten in ziekenhuizen, het RIVM registreerde 4.219 nieuwe positieve tests.

Er is publiek welkom bij de negentigste editie van de TT van Assen. Van 25 tot 27 mogen per dag 11.500 toeschouwers de motorrace bijwonen. Vorig jaar ging de race niet door vanwege de coronapandemie.

Bijna driekwart van de leraren in het voortgezet onderwijs wil geen volledige heropening van de middelbare scholen voor de zomer. Dat meldt vakbond CNV Onderwijs op basis van een enquête onder bijna 1.400 docenten.

In de tweede week van mei zijn naar schatting 2.950 mensen overleden. Dat is een lichte daling vergeleken met de week ervoor, toen 2.974 mensen overleden.

Lees hier het hele blog van vrijdag 21 mei terug

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *