Navulbare cartridges en inktpatronen van onder meer Epson

Er zijn verschillende soorten inktpatronen voor printers. De meeste printerfabrikanten Navulbare cartridges en inktpatronen van onder meer Epson maken hun eigen inktcartridges die op maat zijn gemaakt voor de verschillende modellen die ze produceren. Daarom zullen Canon-cartridges, hoewel de essentiële functie hetzelfde is, verschillen van HP deskjet-cartridges.

Hoe het werkt

Printerinktcartridges zijn in feite vervangbare verzegelde eenheden die de speciaal verwerkte inkt bevatten die een printer gebruikt tijdens zijn werking. De patronen bevatten typisch een of meer verdeelde inktreservoirs. Sommige nieuwere inktpatronen bevatten ook de printkop zelf en een elektronische chip die met de printer kan communiceren voor meer efficiëntie en precisie.

Er zijn in principe twee kernontwerpen wat betreft cartridges, de thermische en de piëzo-elektrische. De meeste printers die bedoeld zijn voor thuis of zakelijk gebruik, zoals de LaserJet M1212nf, maken gebruik van thermische inkjetcartridges. De inktreservoirs van deze cartridges bevatten een verwarmingselement met een kleine metalen plaat of weerstand in elk van hun partities.

Zodra de printer is gestart, begint er een minuut stroom door de weerstandsplaten te vloeien, waardoor ze opwarmen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de inkt rond de platen verdampt tot een kleine luchtbel in het mondstuk. Op dit punt zal het totale volume van de inkt groter zijn dan dat van het mondstuk en een inktdruppel wordt uit het mondstuk van de patroon op het papier geperst.

Het is belangrijk om te onthouden dat de inkt in thermische inkjetprinters een dubbele rol speelt door ook als koelmiddel te fungeren en verwarmingselementen te beschermen. Dit maakt het essentieel dat de cartridge opnieuw wordt gevuld of

vervangen zodra de inktvoorraad op is om schade aan de printkop te voorkomen.

In het geval van piëzo-elektrische printers bevatten de mondstukken piëzo-elektrische kristallen in plaats van de verwarmingselementen. De kristallen veranderen van vorm of grootte wanneer elektriciteit wordt toegepast, waardoor de inkt uit het mondstuk wordt geperst.

Soorten printerinktcartridges

Het wordt essentieel dat gebruikers precies weten wat ze moeten kopen als hun inktcartridge leeg raakt. Er zijn drie hoofdsoorten inktnavulverpakkingen op de markt verkrijgbaar.

De eerste zijn natuurlijk de Original Equipment Manufacturer (OEM) cartridges die bestaan ​​uit door het bedrijf geproduceerde navullingen voor elk printermodel. Deze printercartridges worden rechtstreeks op de markt gebracht door de verschillende printerfabrikanten, waaronder Canon, HP, Epson, enzovoort. Ze zijn het oudste type vulling dat beschikbaar is en ook de duurste, hoewel de kwaliteit meestal hoog is.

Het tweede type cartridges zijn de compatibele cartridges. Ze worden vervaardigd door externe bedrijven en dragen niet de originele merknamen. Desalniettemin zijn ze speciaal vervaardigd om aan de OEM-specificaties te voldoen of deze te overtreffen en zijn ze grotendeels van dezelfde kwaliteit. Het beste van alles is dat ze slechts een fractie van de prijs van de OEM’s kosten.

Als laatste heb je de gereviseerde of gereviseerde cartridges die bestaan ​​uit OEM- of compatibele cartridges die na gebruik zijn opgeladen. Refurbished cartridges zijn geprijsd tussen de andere twee keuzes en zijn erg populair onder milieubewuste gebruikers.

Kortom, klanten moeten voorzichtig zijn bij het kiezen van printerinktcartridges, omdat ze er uiteindelijk een kunnen kopen die niet compatibel is met hun specifieke model. Een HP-printer gebruikt bijvoorbeeld lasertoner

cartridges zoals de CE285A of de HP 85A, maar een die bedoeld is voor een vergelijkbaar model van een ander bedrijf, kan mogelijk niet worden gebruikt.

Heeft u ooit gedacht dat de bedrijfskosten om uw printer bij te vullen met inkt een beetje duur lijken? Nou, je bent niet de enige, recente tests hebben uitgewezen dat sommige merkprinterinkten tot ‘s werelds duurste vloeistoffen behoren, met een prijs per ounce die die van merken als Dom Perignon Champagne en Chanel Perfume overtreft. Als u de benzinetank van uw auto met dezelfde inkt zou vullen, zou het u ongeveer £ 40.000 kosten, waardoor loodvrij er nogal goedkoop uitziet!

Al jaren koppelen printerfabrikanten laaggeprijsde inkjetprinters aan dure wegwerpinktcartridges, waardoor ze meer winst maken op de cartridges dan op de printers. HP’s Imaging and Printing-groep realiseerde een omzet van $ 6,1 miljard en boekte een winst van $ 932 miljoen in het eerste kwartaal van 2004. Onafhankelijke bedrijven produceren, recyclen of vullen inkt- en tonercartridges echter aan en verkopen ze aan consumenten voor veel lagere prijzen. Onlangs is beweerd dat technologie, meestal in de vorm van chips op de cartridges, wordt gebruikt om navullingen te voorkomen of te beperken en dat de cartridges als leeg worden gelezen, lang voordat ze daadwerkelijk geen inkt meer hebben.
HP wordt geconfronteerd met een class action-aanklacht in de VS van een vrouw die beweert dat de printercartridges van de leverancier op een vooraf bepaalde datum niet meer werken, in plaats van wanneer de inkt op is.

In 2003 deed de Consumentenbond, de Consumentenbond, soortgelijke beschuldigingen aan het adres van Epson. De Consumentenbond adviseerde haar leden om geen Epson-inktcartridgeprinters te kopen omdat ze beweerden dat de cartridges van Epson een chip bevatten waardoor ze niet meer werkten, zelfs als er nog inkt in zat. De chip geeft niet aan hoeveel inkt er nog in de cartridge zit, claimt de vereniging, maar stopt na een aantal oplagen, ook als er genoeg inkt beschikbaar is voor meer afdrukken. De Consumentenbond trok later haar vorderingen in.

Welke? tijdschrift publiceerde soortgelijke beschuldigingen en adviseerde consumenten om merkprintercartridges te vermijden en in plaats daarvan goedkopere alternatieven te kiezen.

Epson ontkent enig wangedrag en zegt dat de chip voorkomt dat gebruikers zonder inkt komen te zitten en zei dat de resterende inkt nodig was om goed te kunnen afdrukken. Epson zet ook vraagtekens bij de testmethoden die worden gebruikt. In de VS heeft Epson rechtszaken aangespannen wegens inbreuk op octrooien tegen twee bedrijven die vervangende cartridges voor zijn printers produceren. Epson beweert dat bepaalde cartridges die door de twee bedrijven zijn gemaakt inbreuk maken op verschillende van haar cartridge-gerelateerde patenten. De rechtszaken zijn niet bedoeld om de cartridgemarkt van derden uit te roeien en zijn alleen gericht op bedrijven die de patenten van Epson hebben geschonden, zegt Alastair Bourne, een woordvoerder van Seiko Epson in Tokio.

Ondertussen gaat de Lexmark DMCA-zaak (waarin ze een ander bedrijf aanklaagden voor het bedenken van een manier om niet-Lexmark cartridges in hun printers te laten werken) door, waarbij de Electronic Frontier Foundation een verzoekschrift indient tegen Lexmark.

Vorig jaar probeerden verschillende printerfabrikanten, waaronder HP en Lexmark, te voorkomen dat de Europese Unie regelgeving aannam die het gebruik van deze chips zou verbieden, maar hun pleidooien werden grotendeels genegeerd. De woede over de tactieken van drukkerijen kan op een bepaald moment leiden tot een meer formeel onderzoek om deze praktijken te onderzoeken. In het VK onderzoekt het Office of Fair Trading de kwestie nu al. In 2006 zal het gebruik van chips om bijvullen te voorkomen of te beperken volgens de Europese wetgeving strikt verboden zijn.

Met een grote vraag naar goedkope printercartridges, zijn er verschillende online leveranciers ontstaan. Een daarvan is Mouse2House. Ze adviseren: “Na jarenlange ervaring zijn we van mening dat de originele merkcartridge die voor uw printer is gespecificeerd, in de meeste gevallen de beste afdrukken zal geven, maar dit kan behoorlijk duur zijn. Als de fabrikanten redelijkere prijzen zouden rekenen, zou de markt minder belang voor vervalsers en consumenten zouden minder interesse hebben om marginaal goedkopere producten te vinden Er zou geen enkele reden zijn om twijfelachtige tactieken te gebruiken en er zouden geen enorme hoeveelheden geld verspild hoeven te worden aan het ontwikkelen van onnodige technologie Zoals de markt er vandaag uitziet, is er begrijpelijkerwijs er is een enorme vraag naar goedkope printerverbruiksartikelen en er bestaat een grote maakindustrie om alternatieve producten te leveren, sommige van zeer goede kwaliteit en andere van zeer slechte.Om deze reden bieden we bij Mouse2House zowel “officiële” originele merkproducten als geselecteerde en geteste , hoogwaardige alternatieve producten die goedkoper zijn, waardoor de uiteindelijke keuze aan u, onze klant, wordt overgelaten.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *