NEC verslaat NAC in finale play-offs (1-2) en promoveert naar Eredivisie

NEC verslaat NAC in finale play-offs (1-2) en promoveert naar Eredivisie

[ad_1]


NEC keert na vier jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De club uit Nijmegen won zondag in de finale van de play-offs van NAC Breda: 1-2.
De winnende treffer kwam in de 89ste minuut op naam van Jonathan Okita. De Duitser werkt de bal na een voorzet van Souffian El Karouani knap binnen. Het was de tweede keer dat NEC op voorsprong kwam. Cas Odenthal opende in de 26ste minuut de score. NAC Breda maakte in de 70ste minuut via invaller Sydney van Hooijdonk gelijk.
NEC eindigde dit seizoen in de reguliere competitie als zevende. Het elftal van coach Rogier Meijer versloeg in de play-offs eerder Almere City FC (0-4) en Roda JC (3-0). (ANP)
Onrust
Bij het stadion van NAC in Breda, waar de wedstrijd plaatsvond, verzamelde zich na afloop een groep relschoppers die onder meer dingen vernielden en vuurwerk gooiden, zo heeft de politie zondagavond bekendgemaakt. Volgens persbureau ANP probeerden de supporters het stadion in te komen en heeft de politie gepoogd ze met wapenstokken en schilden tegen te houden. Daarbij werden enkele mensen aangehouden, aldus de politie.
Ook bij het Goffertpark in Nijmegen, het stadion van NEC, hebben zich zondagavond supporters verzameld. Ook daar wordt volgens persbureau ANP vuurwerk afgestoken en gezongen om de winst van hun club te vieren.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.