netherland vps

Het simpele antwoord op het draaien van netherland vps Ruby on Rails-applicaties op verschillende hostingservices is dat als je toegang hebt tot het onderliggende besturingssysteem, je de apps kunt draaien.

De kernvereisten (nou ja, twee kernvereisten) die essentieel zijn voor Rails-toepassingen en die ontbreken in de meeste “traditionele” hostingservices zijn onder meer …

Implementatiemechanisme (meestal GIT)
Levensvatbare applicatieserver die Rails ondersteunt (Puma of Passenger)
Het eerste probleem kan over het algemeen worden opgelost met behulp van FTP (niet de meest effectieve oplossing, maar werkt nog steeds).
De tweede is veel problematischer, en waarom de meeste mensen uiteindelijk VPS-oplossingen gebruiken om Rails-apps te implementeren (VPS-servers geven je onbeperkte toegang tot de onderliggende infrastructuur).

VPS-servers zijn in feite datgene waar de “cloud” -providers mensen toegang toe geven. In tegenstelling tot “traditionele” hosts – die letterlijk ruimte toewijzen aan een enkele server, verdeelt de nieuwe “cloud” -infrastructuur in feite de belasting over een heel datacenter van servers.

Dit verlaagt niet alleen de kosten, maar zorgt ervoor dat de koper zijn rekenresource daadwerkelijk kan * schalen * zonder fysiek te hoeven betalen voor een nieuwe server. In ieder geval, als je absoluut een op “rails” gebaseerde applicatie wilt hosten op een “cloud” VPS. Het enige probleem hiermee is dat u verantwoordelijk bent voor het verkrijgen van de server (wat een ander verhaal op zich is).

Rails-compatibele hosts

Hiertoe is het belangrijkste om te beseffen dat als je naar deze lijst kijkt, ELKE VPS-server een Rails-app kan draaien. U moet er alleen voor zorgen dat u weet hoe u de verschillende applicaties moet installeren (die ik in een ander artikel zal behandelen). Laten we voorlopig eens kijken naar de meest effectieve en kosteneffectieve hosts:

Digitale oceaan
De onbetwiste KING van goedkope “cloud” VPS-providers. Opgericht in 2011, was het de eerste die een VPS-infrastructuur voor één prijs voor ontwikkelaars bood. Vanaf $ 5 / maand krijgt u toegang tot een groot aantal datacenters en veel verschillende serverconfiguraties. Het belangrijkste dat je moet beseffen over DO – zoals bij de meeste andere “cloud” VPS-hosts – is dat het opstarten van een VPS-server je letterlijk toegang geeft tot een Linux-box die in een datacenter draait. U bent verantwoordelijk voor het instellen van al het andere (tenzij u – natuurlijk – betaalt voor de voorgecompileerde afbeeldingen enz.). Hoe dan ook – dit is verreweg de meest effectieve “budget” VPS-provider voor Rails-apps.

Vultr
Een minder bekende, maar nog steeds zeer effectieve, cloud VPS-service – Vultr is in feite een “mini-me” voor DigitalOcean. Het heeft datacenters op een aantal verschillende locaties (variërend van de VS tot Japan en zelfs Duitsland en Nederland), waardoor een bredere dekking mogelijk is. Het belangrijkste om te waarderen met Vultr is dat het in feite is ontworpen om het equivalent van DigitalOcean te zijn – zonder de extra franje die de eerste kan hebben. Het heeft bijvoorbeeld geen ingebouwde bewakingssoftware (die DigitalOcean gratis bevat), en de grote claim-to-fame van Vultr kwam van zijn $ 2,50 / maand VPS-server (die momenteel “uitverkocht” is). Dit was zeer effectief voor ontwikkelaars die gewoon eenvoudige apps wilden pushen (om te testen in een testomgeving of om de kosten laag te houden). U moet nog steeds servers inrichten zoals u doet met DigitalOcean.

UpCloud
Aangeprezen als de “snelle” cloud VPS-provider, biedt de Finse UpCloud in wezen dezelfde diensten als de eerste twee providers (DigitalOcean + Vultr) – behalve met een veel diepere focus op ondersteuning. Door een API aan te bieden samen met een groot aantal andere services, biedt het systeem gebruikers de mogelijkheid om VPS-servers in een aantal datacenters over de hele wereld te implementeren. Nogmaals, het belangrijkste verschil hiermee is de proportionele snelheid van de servers die ze bedienen. Dit is blijkbaar te danken aan hun MaxIOPs-technologie, waardoor ze in feite veel gegevens in het geheugen kunnen opslaan (waardoor het sneller wordt). Prijzen beginnen vanaf $ 5 / maand en – ja – u moet de servers nog steeds zelf inrichten.

ExoScale
Europese “cloud” -hosting – gevestigd in Zwitserland, gespecialiseerd in het aanbieden van eurocentrische infrastructuur. Met 4 datacenters (2 in Zwitserland, 1 in Oostenrijk en 1 in Duitsland), heeft het bedrijf ervoor gekozen om uiterst specifiek te zijn in zijn benadering van het leveren van infrastructuur voor verschillende applicatieontwikkelaars. Hoewel hun prijzen zeer concurrerend zijn, is het belangrijkste dat u zich van dit bedrijf moet realiseren de efficiëntie die ze verlenen. Omdat ze Zwitsers zijn, profiteren ze van de diepgewortelde cultuur van efficiëntie die de meerderheid van de Zwitserse gemeenschap doordringt. Dit betekent dat u niet alleen snelle e-mailreacties krijgt, maar ook diepgaande en goed doordachte antwoorden. Ze hebben de neiging om diensten te verlenen aan veel banken en financiële instellingen in heel Europa. Hun targeting op niche-niveau stelt hen in staat zich te specialiseren in het verzekeren dat de snelheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van hun service optimaal is voor de klanten waarmee ze uiteindelijk werken.

Hetzner (Cloud)
Hetzner is een Duits hostingbedrijf met twee datacenters in het land. Terwijl ze werden opgericht als een “traditionele” hosting, wat betekent dat ze in wezen hun datacenter verdeelden rond wie er betaalde voor servers. Sinds 2017 is het bedrijf begonnen met het aanbieden van een “cloud” -service – waarbij u VPS-servers op precies dezelfde manier kon leveren als DigitalOcean, Vultr en de rest van andere providers. Met vergelijkbare prijzen is het belangrijkste element van Hetzner’s bedrijf dat het bijna uitsluitend op de Duitse markt is gericht. Dit wil niet zeggen dat ze geen internationale klanten bedienen, maar wat betreft de beschikbaarheid van hun datacenters en de manier waarop ze omgaan met ondersteuning enz., Is het een volledig Duitse operatie. Het is duidelijk dat met prijzen vanaf ~ $ 5 / maand, ze alleen de mogelijkheid bieden om servers in te zetten – het is aan jou om ze te voorzien.

Linode
Niet zo bekend als DigitalOcean of Vultr, maar daarom niet minder effectief – Linode is een favoriet van veel kleinere ontwikkelaars, aangezien het een van de eersten was die goedkope “cloud” VPS-servers aanbood. Linode is effectief, met prijzen vanaf $ 5 / maand – het heeft een aantal datacentra over de hele wereld en is vrijwel gelijk aan de meer populaire “cloud” -services. Zoals altijd – u krijgt geen franje met de service. U moet de servers nog steeds zelf inrichten en onderhouden.

Rackspace
De “papa” van online hosting, RackSpace is een belangrijke speler in de hostingwereld sinds de start in 1998. Zoals je zou denken, waren ze ook al heel vroeg betrokken bij het “cloud” -spel. Het probleem met Rackspace – zoals Microsoft – is dat het duur is. Overwegend ontworpen voor grotere organisaties, beginnen hun “cloud” -servers vanaf $ 50 / maand – maar worden gecompenseerd door de “fanatieke” ondersteuning die het bedrijf zal bieden. Deze ondersteuning is eigenlijk heel goed en stelt gebruikers in staat er echt op te vertrouwen om de zaken zo effectief mogelijk te laten verlopen. Ik zou Rackspace niet aanbevelen voor kleinere projecten. Het is gewoon de prijs niet waard, vooral niet als je mensen als DigitalOcean hebt die hetzelfde doen, maar voor een fractie van de kosten.

Microsoft Azure
Het “cloud” VPS-aanbod van Microsoft is misschien wel het meest effectieve van de grote drie (Google, Amazon, Microsoft). Azure zit boordevol extra services die ontwikkelaars helpen bij het lanceren van applicaties in een groot aantal datacenters van Microsoft. Het bedrijf ondersteunt Linux en Windows VPS-systemen volledig en is een van de weinigen die dieper inzicht biedt in hoe de verschillende servers werken. Ze geven toegang tot een uitgebreid dashboard, waarmee u alles kunt volgen, van het gebruik van bronnen tot het aantal verzoeken dat verschillende servers hebben ontvangen. Hoewel dit leuk klinkt, is het duur. En het is echt ontworpen om grote organisaties te helpen bij het adopteren van “de cloud” – waardoor het buiten het bereik van de meeste kleinere ontwikkelaars valt. Als u geïnteresseerd bent om het te gebruiken, moet u er zeker eerst naar opzoeken.

AWS (EC2)
AWS is goed maar duur (vooral als u meer rekenbronnen nodig heeft). Geprezen als de “originele” cloudprovider, fungeert elke EC2-instantie die u opstart in feite als een onafhankelijke VPS. Het probleem met AWS is dat, aangezien het zo breed is, het moeilijk is om te weten wat je ermee nodig hebt. Verder is, net als Microsoft Azure en Google Cloud Platform, de enorme schaal van de infrastructuur die in het spel is enorm. Om dit te bereiken zou het geen verrassing moeten zijn om te horen dat de meerderheid van de populaire webgebaseerde applicaties (vooral degene die afhankelijk zijn van S3) afhankelijk zijn van EC2 & AWS om te werken. Om deze reden wordt de service doorgaans gezien als een ondersteuning van grotere implementaties, die meerdere serverclusters, DB-servers en CDN-beheer vereisen (Amazon bezit eigenlijk “CloudFlare”). Uiteindelijk, als u op zoek bent naar een grote en populaire applicatie, zou de AWS-infrastructuur u zeker helpen. De prijzen zijn niet geweldig, maar het wordt goed ondersteund en wordt ondersteund door de gigantische infrastructuur van Amazon (die het gebruikt voor zijn eigen activiteiten).

Google Cloud Platform
Google’s intrede in de “cloud” -ruimte, zijn “cloudplatform” wordt gebruikt door mensen als Apple en Twitter. Net als Azure en AWS wordt het door grotere organisaties gebruikt om hun infrastructuurvereisten te stroomlijnen. Omdat Google het platform gebruikt voor hun eigen infrastructuur, is het natuurlijk zo dat u het systeem moet kunnen vertrouwen – en hun gemeenschap is eigenlijk erg sterk en actief. Het grote verschil met het Google-platform zijn de prijzen. Ze bieden een zeer concurrerende prijsstelling, waardoor een aantal verschillende ontwikkelaars software kan inzetten zonder daarbij hoge kosten te maken.
De sleutel bij al deze – zoals vermeld – is dat u doorgaans de verschillende servers moet inrichten. Dit betekent het installeren van de web + applicatieserversoftware, bibliotheken en eventuele ondersteunende diensten (SSL-certificaten enz.).

Als u bereid bent om een ​​dienst zoals Nanobox, Hatchbox, RailsHosting of VPSDeploy te gebruiken, zou u de pijn van het opzetten van een geldige webwinkel moeten kunnen voorkomen.

Mensen vragen zich vaak twee dingen af ​​bij het kiezen van een server. Het type server dat ze zouden moeten krijgen door de verscheidenheid aan beschikbare opties en de locatie van de server, zoals wellicht in Nederland, dat tegenwoordig een steeds populairdere optie wordt. Dit zijn twee zeer goede dingen om over na te denken, omdat ze een enorm effect hebben op de ervaring van de eindgebruikers. We zullen beide dingen in de loop van dit artikel bespreken, en ook hoe deze dingen uiteindelijk de eindgebruiker kunnen beïnvloeden. We zullen ook zien waarom Nederlandse servers best handig en een goed alternatief kunnen zijn.

Allereerst is het type server erg belangrijk om te overwegen. Er zijn verschillende soorten servers, maar ze kunnen grofweg in drie categorieën worden ingedeeld. Dedicated servers, VPS, ook wel Virtual Private Servers genoemd, en shared hosting. Al deze drie soorten servers komen vrij algemeen voor in Nederland, vooral Nederland Virtual Private Server (VPS). Deze drie hebben hun eigen nadelen en voordelen. De goedkoopste van de partij is zeker shared hosting, maar het is vaak geen goede optie, tenzij je gewoon met een basissite gaat om reclame te maken voor je bedrijf of misschien een paar afbeeldingen van je catalogus online weergeeft. Shared hosting heeft verschillende beperkingen waardoor het voor de meeste applicaties onaantrekkelijk is. U kunt bijvoorbeeld niet elk aspect van de site aanpassen. Ook zullen de bandbreedte en ruimte die u kunt gebruiken vrij beperkt zijn. Deze plannen van Nederlandse dienstverleners kunnen echter behoorlijk veelzijdig zijn.

De volgende stap is een VPS of een virtual private server. Een virtual private server is nog steeds een soort shared hosting, maar het verschil is dat je hier in plaats van slechts een klein deel van de serverbronnen op te halen en je website net als een proces dat op een besturingssysteem draait, een partitie van de server krijgt. voor uw behoeften dat fungeert als een volledig onafhankelijk onderdeel. De meeste bedrijven in binnen- of buitenland die in Nederland gebaseerde servers willen hebben, kiezen meestal voor deze optie

Ten slotte is de ultieme aanpasbaarheid de dedicated server. Een dedicated server is een volledige server die alleen aan uw website is gewijd. Dit biedt absolute controle over vrijwel elk aspect van de server, en biedt geen beperkingen behalve wat de server kan op het gebied van bandbreedte en ruimte. Een Nederland Dedicated Server is geen uitzondering.

Dedicated servers hoeven echter niet altijd duur te zijn. Een Nederlandse Dedicated Server is bijvoorbeeld vaak te vinden voor een redelijke prijs, en kan een geweldige locatie zijn om uw server te hebben, omdat het een centraal gelegen land is en verkeer vanuit alle plaatsen, vooral Europa, profiteert van de voordelen van een lage ping. Andere Nederlandse servers, zoals een Nederlandse Virtual Private Server (VPS), profiteren ook van deze voordelen, waardoor Nederland een uitstekende keuze is voor een locatie met uw server die vaak over het hoofd wordt gezien ten gunste van meer clichématige locaties.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *