Neurofeedbacktherapie voor ADD en ADHD – een natuurlijk alternatief

Neurofeedbacktherapie voor ADD en ADHD – een natuurlijk alternatief

Volgens recente onderzoeken hebben miljoenen jonge mensen en volwassenen moeite om elke nieuwe dag het hoofd te bieden als ze omgaan met ADD, ADHD of beide. Volgens Frank Coppola kan ADD beter worden omschreven als een “aandachtsovervloedsstoornis, waarbij alles net zo interessant is… opmerkelijk tegelijkertijd.” In de medische gemeenschap zijn deze aandoeningen beter bekend als Attention Deficit Disorder of Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Volwassenen en kinderen met deze stoornissen hebben niet alleen problemen om hun gedachten onder controle te houden, maar ook om stil te blijven.

ADD en neurofeedback

Brain biofeedback, zoals neurofeedback ook wel wordt genoemd, zou kunnen worden beschouwd als de perfecte match voor de patiënt met ADD/ADHD. Het slagingspercentage dat in recente onderzoeken met neurofeedbacktherapie voor ADD/ADHD werd gerapporteerd, was tachtig procent; acht van de tien patiënten konden eindelijk de zeer verergerende symptomen achterlaten die hen hun hele leven hebben geplaagd. Stel je voor dat je schoolgaande kind in staat is om op het goede spoor te blijven en uitstekende cijfers mee naar huis te nemen zonder afhankelijk te zijn van de medicijnen die je kind “in een mist” achterlaten, niet in staat om op hetzelfde niveau als de andere studenten deel te nemen.

Veel patiënten merken dat ze na dertig tot veertig behandelingen niet alleen hun problemen achter zich laten, maar ook daadwerkelijk een meetbare stijging van hun IQ-niveau ervaren. Duizenden mensen stoppen elk jaar met roken, alleen maar om de negatieve gevolgen, zoals longkanker, te vermijden. Kun je je voorstellen hoeveel meer mensen zouden stoppen, als ze niet alleen de “slechte” dingen zouden kunnen vermijden, maar ook zouden kunnen genieten van een boost van 10 punten op hun IQ?

Dit is wat er kan gebeuren voor de persoon die wordt behandeld met neurofeedback ADHD therapie. Het is niet alleen mogelijk dat hun ADD/ADHD een verre herinnering wordt, waardoor ze verder kunnen met hun leven zonder de stress die vaak gepaard gaat met deze aandoening, maar ze kunnen ook slimmer worden. Stel je de persoon met ADD/ADHD voor die ‘s ochtends wakker kan worden, wetende dat hun dag eindelijk zal zijn zoals die van iedereen, dankzij de manier waarop hun hersenen nu werken; dit zou heel opwindend voor hen zijn en zou kunnen leiden tot een geheel nieuwe levensstijl.

Is neurofeedback beter dan medicijnen?

In veel gevallen is dat echt zo. De reden hiervoor kan het best worden geïllustreerd door een oud spreekwoord aan te halen: “Als je een man een vis geeft, voed je hem een ​​dag. Maar als je hem leert vissen, zal hij de rest van zijn leven eten.” Neurofeedback gebruiken voor ADD/ADHD is als iemand leren vissen; als je de patiënt kunt leren hoe ze hun hersengolven en denkpatronen kunnen beheersen, heb je ze iets geleerd waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.

Geneesmiddelen op recept, aan de andere kant, lijken veel op het geven van een vis; je voedt de persoon maar één dag. Morgen moet je ze weer een vis voeren, enzovoort, dag in dag uit. De symptomen nemen alleen af ​​zolang de patiënt zijn medicatie blijft innemen. Wanneer ze stoppen, komen de symptomen terug. Het ergste hiervan is het aanhoudende risico om te bezwijken voor de bijwerkingen van veel van deze medicijnen. Uiteindelijk is de keuze aan jou.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *