Nomadland grote winnaar van Britse filmprijzen Bafta’s

Nomadland grote winnaar van Britse filmprijzen Bafta’s

[ad_1]


De film Nomadland van de Chinees-Amerikaanse Chloé Zhao is zondagavond de winnaar geworden van de Bafta-awards, de prijzen van de Britse Film- en Televisieacademie. De film, die in september tijdens het filmfestival in Venetië al de Gouden Leeuw won, werd bekroond met vier prijzen. De uitreiking vond grotendeels online plaats vanwege de coronacrisis.

Volgen

Nomadland won de prijs voor beste film en Zhao werd uitgeroepen tot beste regisseur. De film gaat over de weduwe Fern die tijdens de financiële crisis in 2008 met een camper van baantje naar baantje zwerft. Frances McDormand kreeg de prijs voor beste actrice voor haar vertolking van Fern. Ook kreeg de film de prijs voor de beste cinematografie.
De film Promising Young Woman werd uitgeroepen tot beste Britse film en kreeg de prijs voor het beste script. Verder werd Anthony Hopkins uitgeroepen tot beste acteur, voor zijn rol in de film The Father. Hierin speelt hij een man met dementie. „Op dit moment in mijn leven had ik nooit verwacht dit te ontvangen”, reageerde de 83-jarige acteur.

Lees meer over Nomadland : Inspirerende ode aan Amerikaanse geest

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.