Noord-Korea niet naar Olympische Spelen uit angst voor coronapandemie

Noord-Korea niet naar Olympische Spelen uit angst voor coronapandemie

[ad_1]

62 aanhoudingen bij illegaal feest in Utrecht
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 62 mensen aangehouden op een illegaal feest in een loods in Utrecht.
In de ruimte op een industrieterrein aan de Nautilusweg waren zo’n 120 feestgangers aanwezig. Ongeveer de helft van hen kreeg ter plaatse een bekeuring voor het overtreden van de coronamaatregelen. De andere helft, onder wie acht organisatoren, werd aangehouden voor het niet op zak hebben van een ID-bewijs. Zij zijn uiteindelijk heengezonden met een boete.
Volgens een politiewoordvoerder was op het feest een dj aanwezig, werd er „volop gedanst” en stond de muziek hard, zo zegt hij dinsdagochtend tegen RTV Utrecht. Ook zou er catering zijn verzorgd. Toen de politie de loods binnenviel, probeerden aanwezigen tevergeefs te vluchten; agenten hadden het gebouw omsingeld.

Noord-Korea niet naar Olympische Spelen uit angst voor coronapandemie
Noord-Korea is dit jaar niet aanwezig op de Olympische Spelen in Tokio vanwege zorgen over de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag. Het land zegt zijn sporters te willen beschermen tegen de „wereldwijde gezondheidscrisis die wordt veroorzaakt door Covid-19”. Noord-Korea beweert nog geen enkel geval van besmetting met het coronavirus te hebben ontdekt. Het wordt de eerste keer sinds 1988 dat het land de Spelen mist.
Het Zuid-Koreaanse ministerie van Eenwording heeft in een verklaring laten weten het besluit te „betreuren”. Het land had gehoopt dat de Olympische Spelen een kans zouden zijn „om vrede en verzoening tussen de twee Korea’s te bevorderen”.
Noord-Korea stuurde in 2018 tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea nog een delegatie van 22 sporters, overheidsfunctionarissen, artiesten, journalisten en een groep van 230 vrouwelijke cheerleaders. Ook woonde Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, de Spelen bij.

Lees ook: Hoe succesvol was de lipstickdiplomatie van Noord-Korea?

Welkom in dit blog
In dit blog houdt NRC de laatste ontwikkelingen rondom de coronapandemie in binnen- en buitenland bij. Dit was het belangrijkste nieuws van maandag 5 april:
Het Franse Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar Parijse restauranthouders die tegen de coronaregels in stiekem gasten ontvangen. Ook de bezoekers worden mogelijk vervolgd. Het gaat om dure restaurants die op clandestiene wijze blijven opereren op verborgen locaties, in de traditie van de Amerikaanse speakeasy tijdens de drooglegging in de jaren twintig en dertig.
Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is met 57 toegenomen tot 2.374. Op de IC-afdelingen zijn 746 bedden bezet door mensen met Covid-19. Dat zijn er zestien meer dan een etmaal geleden. Het LCPS ziet „een stijgende trend” die de laatste tijd aanhoudt, zowel op de reguliere afdelingen als op de IC’s. Bij het RIVM werden in één dag 5.365 positieve coronatests gemeld.
In Peru, Colombia en Ecuador is het coronavirus bezig aan een opmars. Peru noteerde dit weekend een recordaantal van 294 doden in een etmaal. Ook registreerde het land 5.600 nieuwe besmettingen.

Lees hier het hele coronablog van maandag 5 april terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.