OMT adviseert mogelijkheid noodstop versoepelingen

OMT adviseert mogelijkheid noodstop versoepelingen

[ad_1]

OMT adviseert mogelijkheid noodstop versoepelingen
In het advies aan het ministerie van VWS spreekt het Outbreak Management Team (OMT) van het inbouwen van de mogelijkheid tot een noodstop bij de versoepelingen. Dat zou noodzakelijk zijn op het moment dat het aantal opnames op de IC’s weer „fors” toeneemt.
Het OMT noemt de situatie nog „erg kwetsbaar op korte termijn” en waarschuwt voor het grote aantal besmette personen. Vanwege de onzekerheid bij voorspellingen op de lange termijn raadt het OMT aan om voorzichtig te zijn bij verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. De volgende stap, die nu gepland staat voor 11 mei, zou gaan om het openen van plekken als dierentuinen en pretparken.
Hoe een eventuele noodstop eruit moet zien en bij welke precieze aantallen deze in werking moet treden staat in het advies niet omschreven.

Welkom in dit blog
De redactie van NRC houdt iedere dag de ontwikkelingen bij rond het coronavirus en de pandemie. Dit was het belangrijkste nieuws van maandag 26 april:

De Europese Commissie is een juridische procedure begonnen tegen AstraZeneca vanwege de aanhoudende trage leveringen van vaccins. Volgens de EU houdt de farmaceut zich niet aan de leveringsovereenkomst, AstraZeneca bestrijdt dat.
Op maandag werden 6.257 positieve testen geregistreerd, 1.797 minder dan een dag eerder. Tusen zondag en maandag werden 35 mensen met corona opgenomen op de intensive care. Het totale aantal patiënten op de ic nam af met 28 tot 813. Op reguliere afdelingen liggen nog 1.759 coronapatiënten.
Ernst Kuipers van het Landelijke Netwerk Acute Zorg verwacht dat het aantal ic-opnames de komende tijd nog hoog blijft. Halverwege mei zou er zelfs een piek van meer dan 950 opgenomen patiënten kunnen zijn. Kuipers waarschuwt het kabinet dan ook niet verder te versoepelen.
De WHO wil de Indiase variant van het coronavirus voorlopig niet als „zorgwekkend” classificeren. Onder anderen de Britse en Braziliaanse variant hebben die classificatie al wel. De organisatie wil dat er eerst meer onderzoek komt naar de factoren achter de huidige coronagolf in India.

Lees ook het blog van maandag 26 april terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *