Online privacy is een recht voor iedereen!

Online privacy is een recht voor iedereen!

VPN is een afkorting voor Virtual Private Network. Het doel van een VPN is om u veiligheid en privacy te bieden terwijl u via internet communiceert. Een VPN creëert een privé tunnel over het open internet. Het idee is dat alles wat U verzendt ingekapseld is in dit privé-communicatiekanaal en gecodeerd is, zodat ze – zelfs als uw pakketten worden onderschept – niet kunnen worden ontcijferd. VPN’s zijn zeer krachtige en belangrijke tools om uzelf en uw gegevens te beschermen.

Hoe zorgt een VPN voor uw online privacy?

Natuurlijk zijn er gerenommeerde VPN-services, maar het is aan jou als gebruiker om uw huiswerk te maken, aldus vele experts. U moet er niet alleen voor zorgen dat de VPN uw gegevens echt privé houdt, maar u moet er ook zeker van zijn dat er niets louche is in de algemene voorwaarden. Louche, hoe? Welnu, in 2015 ontdekte een groep beveiligingsbewuste codeerders dat de gratis VPN-service Hola de bandbreedte van zijn gebruikers verkocht aan de betalende klanten van zijn Luminati-service. Dat betekende dat een willekeurige persoon uw internetverbinding had kunnen gebruiken om iets illegaals te doen. Dus zo louche. Het is daarom aan te raden om wat vluchtig onderzoek te doen in termen van reputatie en hoe lang ze al bestaan, aldus de experts. En als u zich aanmeldt, lees dan ook zeker nog de kleine lettertjes.

Zelf installeren

Het tweede punt is dat u de VPN zelf moet instellen op al uw apparaten die verbinding maken met internet. Mogelijk hebt u zelfs verschillende VPN-services nodig voor verschillende apparaten. Dan moet u ervoor zorgen dat u te allen tijde verbinding maakt via een VPN. Hoe groot dit punt is, hangt af van hoe technisch u bent en hoeveel tijd u voor deze belangrijke zaak heeft. Veel VPN-gebruikers schakelen de service niet in, tenzij ze specifieke browsersessies willen beschermen. Tot wel 80 procent van de tijd geven de meeste mensen niet om hun vaak gevoelige privacy, zoals wanneer ze op Facebook zijn. Maar de andere 20 procent van de tijd is wanneer ze wel degelijk om hun privacy geven en meer geneigd zijn om een ​​VPN-app te gebruiken. Dit kan zijn wanneer ze een persoonlijk onderwerp googlen. Wanneer mensen online zoeken of iets downloaden over hun gezondheid, rijkdom of familie, dan geven ze om hun online privacy en downloaden en gebruiken ze de VPN app.

VPN biedt vaak de oplossing

Voor de gemiddelde consument is een VPN echt een uitkomst. Het betekent dat u vanaf elke locatie ter wereld toegang hebt tot uw eigen bestanden en media, veilig en privé. In wezen kunt u websites bezoeken zonder dat een opperheer kijkt naar wat u doet. Wanneer u een VPN gebruikt, is het voor adverteerders veel moeilijker om uw website bezoeken bij te houden. Over het algemeen hebben de twee belangrijkste voordelen van een VPN te maken met privacy en anonimiteit.

Uw privacy beschermen

Privacy is niet altijd vanzelfsprekend als u online bent. In feite is het meestal een van u afgenomen zaak. Adverteerders, sociale medianetwerken en apps houden regelmatig bij wie u bent, wat u doet en zelfs waar u woont. Als u verbinding maakt in Amsterdam en op zoek gaat naar een nieuw appartement, zult u vrijwel zeker advertenties voor verhuurdiensten in uw omgeving gaan zien. Dat kan verrassend bevrijdend zijn. U hoeft niet te denken aan iemand die uw online activiteiten bespioneert of advertenties weergeeft, u hoeft zich geen zorgen te maken dat iemand een profiel opbouwt over u en wat u graag doet of de sites die u graag bezoekt. Uiteraard zijn er ook voordelen op het gebied van persoonlijke veiligheid, want de VPN versleutelt ook de verbinding. Vanuit zakelijk oogpunt kunnen werknemers die aan projecten werken en bedrijfsplannen coördineren, er zeker van zijn dat ze niet online worden bekeken of gevolgd.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *