Opnieuw tientallen gewonden bij protesten Jeruzalem

Opnieuw tientallen gewonden bij protesten Jeruzalem

[ad_1]


Bij nieuwe confrontaties tussen de Israëlische politie en betogende Palestijnen vlakbij de Al-Aqsa-moskee zijn zaterdagavond minstens 64 mensen gewond geraakt, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. Elf daarvan zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de Israëlische politie is ook zeker een agent gewond geraakt.

Lees ook deze reportage: Frustraties in Jeruzalem bereiken gewelddadig kookpunt

Palestijnse jongeren gooiden volgens persbureau Reuters met stenen, staken vuurtjes aan en braken door politiebarricades heen in straten die naar de Oude Stad leiden. De politie zette een waterkanon in en flitsgranaten om de betogers uiteen te drijven.
Vrijdagavond raakten bij gewelddadige confrontaties ook al zeker 205 Palestijnen en 18 Israëlische agenten gewond.
Ramadan
Er waren zaterdagavond tienduizenden Palestijnse moslims naar de Oude Stad getrokken om te bidden tijdens Laylat al-Qadr, de heiligste nacht van de islamitische vastenmaand ramadan.
De spanningen in Jeruzalem lopen vaker op tijdens de ramadan, maar dit jaar komt daar de dreigende huisuitzetting van tientallen Palestijnse families in Oost-Jeruzalem bovenop. Inwoners van de wijk Sjeikh Jarrah protesteren met steun van Palestijnse en Joodse activisten elke avond tegen de uitzettingen en dat heeft de afgelopen week steeds tot clashes met de politie geleid.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.