Persfotografen aangevallen in Lunteren, auto belandt in sloot

Persfotografen aangevallen in Lunteren, auto belandt in sloot

[ad_1]


In de Gelderse plaats Lunteren zijn maandagavond een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen door omstanders tijdens een autobrand. De auto waarin zij zaten werd door de belagers een sloot ingeduwd met een shovel, waarna de inzittenden bekneld raakten en naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Het tweetal is door de brandweer uit de auto gehaald. Dat meldt De Gelderlander dinsdag op basis van getuigen van het incident.
Volgens de krant zijn er twee aanhoudingen verricht. Dinsdagochtend kon de politie alleen bevestigen dat er een incident heeft plaatsgevonden in Lunteren, en dat zij bezig is met een onderzoek. De Gelderlander schrijft dat verschillende persfotografen naar de autobrand kwamen om die vast te leggen. Daar kwamen ook boze omstanders op af.
Zo’n zeven belagers reageerden volgens de krant zeer fel op de aanwezigheid van de pers en zouden de fotografen met stokken hebben aangevallen. Een aantal fotografen wist te ontkomen, maar één auto lukte dat niet. Deze werd opzettelijk met de shovel de sloot ingereden en raakte ondersteboven in het water. De brandweer moest eraan te pas komen om de fotograaf en zijn vriendin te bevrijden, daarna zijn ze naar het ziekenhuis gebracht.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.