Petitie tegen 538 Oranjedag inmiddels meer dan 90.000 keer ondertekend

Petitie tegen 538 Oranjedag inmiddels meer dan 90.000 keer ondertekend

[ad_1]

Petitie tegen 538 Oranjedag inmiddels meer dan 90.000 keer ondertekend
Een petitie waarin gepleit wordt het grootste Fieldlab-testevenement tot nu toe te cancelen, is inmiddels meer dan 90.000 keer ondertekend. Het gaat om 538 Oranjedag, een door Radio 538 geïnitieerd feest dat 24 april moet gaan plaatsvinden met 10.000 bezoekers. De petitie is opgesteld door medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda, die het evenement niet verantwoord vinden met oog op de huidige besmettingscijfers.
De petitie, ‘Met 538 de zorg geminacht’, stelt dat „het vieren van een feest met 10.000 man op 400 meter van een door Covid overbelast ziekenhuis een slag in het gezicht is van patiënten en zorgverleners”. De ondertekenaars verzoeken dat er een streep wordt gezet door „dit ondoordachte pseudo-experiment”. Het Amphia Ziekenhuis vreest onder meer voor medische problemen door drank- en drugsgebruik, terwijl het ziekenhuis momenteel nauwelijks capaciteit heeft vanwege de flink terug geschaalde zorg.
De bedenkingen bij het Fieldlab-feest spelen niet bij iedereen: meer dan een miljoen mensen meldden zich deze week aan voor 538 Oranjedag. Middels een loting zijn de tienduizend beschikbare toegangskaarten donderdagavond vergeven. FieldLab is een initiatief van de evenementensector in samenwerking met betrokken ministeries om te onderzoeken hoe grootschalige bijeenkomsten in coronatijd veilig kunnen worden georganiseerd. Eerder deze week uitte ook het Outbreak Management Team kritiek op de omvang van de proefevenementen.
Een evenement van Fieldlab in Biddinghuizen in maart. Foto Paul Bergsen/ANP

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen bij omtrent de coronapandemie. We beginnen met een overzicht van het belangrijkste nieuws van zaterdag.

Zaterdag registreerde de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit wereldwijd het drie miljoenste sterfgeval door Covid-19.
Acht van de 184 reizigers op de proefreis naar Rhodos zitten preventief in quarantaine omdat bij een coronatest niet uitgesloten kon worden dat zij of hun kamergenoten besmet zijn met het virus.
Het RIVM maakte opnieuw melding van meer dan achtduizend positieve coronatests. In een etmaal werden 8.336 positieve tests doorgegeven. In de ziekenhuizen lagen zaterdagmiddag 2.428 mensen met Covid-19.
Ruim twaalfhonderd Britse geestelijken hebben zich uitgesproken tegen de invoering van een vaccinatiepaspoort. De gelovigen spreken van een „onethische vorm van dwang”.
Medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn een petitie begonnen om zich uit te spreken tegen het Koningsdagevenement 538 Oranjedag. Het ziekenhuispersoneel kan het niet verkroppen dat 10.000 mensen zullen feestvieren op enkele honderden meters van hun „door Covid overbelaste ziekenhuis”.

Lees hier het hele blog terug: Petitie tegen 538 Oranjedag door Bredaas ziekenhuispersoneel

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *