Politie onderzoekt harde knal bij kerk in Krimpen aan den IJssel

Politie onderzoekt harde knal bij kerk in Krimpen aan den IJssel

[ad_1]


De Rotterdamse politie onderzoekt dinsdagochtend een harde knal die is gehoord door omwonenden van de Nachtegaalstraat in Krimpen aan den IJssel. Volgens persbureau ANP gebeurde dat bij de Mieraskerk, die afgelopen weekend in het nieuws kwam omdat een verslaggever van regionale omroep RTV Rijnmond belaagd werd toen hij verslag deed van de honderden kerkgangers die bij elkaar kwamen, ondanks de coronamaatregelen.
Er zijn geen gewonden gevallen, schrijft de politie op Twitter. Wel is er sprake van materiële schade aan de voorkant van het gebouw. Agenten doen onderzoek naar de knal, die rond 04.35 uur klonk. Een woordvoerder van de politie zegt tegen ANP dat het lijkt te gaan om vuurwerk, maar dat moet nog bevestigd worden door agenten ter plaatse.
Bij de Mieraskerk was zondag een incident waarbij journalist Jacco van Giessen van RTV Rijnmond in zijn rug werd getrapt. Een 43-jarige man is daar dit weekend voor aangehouden. Hij is weer vrijgelaten, maar moet zich op een later moment verantwoorden bij de officier van justitie. De kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel heeft maandag excuses aangeboden voor het incident bij de kerk. „Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie. Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Dit had niet mogen gebeuren.”
Het was niet het enige incident afgelopen zondag. Op Urk is bij aanvang van een kerkdienst Powned-verslaggever Mark Baanders aangereden met een auto, daarvoor werden hij en zijn cameraman door twee andere kerkgangers meermaals geschopt. Er zijn zijn inmiddels drie mensen opgepakt. Er is vanuit verschillende hoeken verontwaardigd gereageerd op de incidenten, onder meer vanuit de Tweede Kamer en het Genootschap van Hoofdredacteuren, dat op korte termijn in gesprek wil met de politie en het Openbaar Ministerie. Met name om te praten over het „gebrekkige optreden” van een agent op Urk. Hij zag dat Baanders door twee mannen werd geschopt, maar liet ze gaan.

Volgen

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.