‘Politie onderzoekt mogelijke matchfixing eredivisievoetballer met gele kaart’

‘Politie onderzoekt mogelijke matchfixing eredivisievoetballer met gele kaart’

[ad_1]


Een eredivisiespeler wordt ervan verdacht eerder dit seizoen een gele kaart te hebben uitgelokt, zodat gokkers op voetbalwedstrijden en/of hijzelf daar geld mee konden verdienen. Dat meldt de NOS zondag op basis van eigen onderzoek. De politie is een onderzoek begonnen naar de mogelijke matchfixing, aldus de NOS.
Volgens de nieuwsomroep heeft een gokker 13.000 gewonnen door in te zetten op de gele kaart en twee andere gokkers zo’n 1.000 euro. De speler zelf zegt tegen de NOS van niks te weten en spreekt van „een onhandige overtreding”. Het gaat om het vloeren van een tegenstander ver buiten zijn eigen strafschopgebied zonder dat er direct gevaar was. Het viel op dat meerdere personen hoge bedragen hadden ingezet op de gele kaart en daar meerdere weddenschappen op hadden afgesloten, terwijl er in Nederland normaal gesproken zelden wordt gegokt op gele kaarten.
Volgens de NOS woont de man die 13.000 euro verdiende met zijn verdachte gokgedrag vlakbij de speler en hebben ze ook gemeenschappelijke vrienden op sociale media.
Het OM en de politie waren niet voor NRC bereikbaar. De KNVB laat weten niet op „specifieke zaken” in te kunnen gaan, maar zegt „voor een transparant, oprecht en integer voetbal” te staan en signalen van matchfixing zeer serieus te nemen. Als het Openbaar Ministerie besluit de speler te gaan vervolgen is het de eerste keer dat er een matchfixingzaak in Nederland voor de rechter komt.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.