Raketten op Israël afgevuurd vanuit Syrië

Raketten op Israël afgevuurd vanuit Syrië

[ad_1]


Vanuit Syrië zijn donderdagavond drie raketten afgevuurd richting Israël. Dat zegt het Israëlische leger. Eén van de raketten zou in Syrië zijn geland, de overige twee zijn volgens persbureau AFP op een open vlakte in het noorden van Israël terechtgekomen. Het leger onderzoekt nog wie er achter de aanval zit.
Het is de eerste keer sinds het geweld tussen het Israëlische leger en het Palestijnse Hamas ongeveer een week geleden oplaaide dat er vanuit buurland Syrië raketten richting Israël geschoten worden. Woensdagavond werden er vanuit Zuid-Libanon drie raketten richting Israël gelanceerd. Deze belandden in de Middellandse Zee, voor de Noord-Israëlische kust.
Donderdag werd volgens persbureau Reuters een 21-jarige Libanees door Israëlische militairen doodgeschoten, omdat hij tijdens een betoging probeerde de grens met Israël over te steken. Bij demonstraties op de West Bank zijn donderdag volgens de BBC zeker tien Palestijnen gedood en honderden gewond geraakt zijn. Sinds maandag zouden in Gaza 122 burgers zijn omgekomen en in Israël acht.

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *