Rotterdam spant kort geding aan tegen politiestaking bij Feyenoord-Ajax

Rotterdam spant kort geding aan tegen politiestaking bij Feyenoord-Ajax

[ad_1]


De gemeente Rotterdam heeft een spoed kort geding aangespannen om een politiestaking te voorkomen op zondagmiddag tijdens de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Dat bevestigt de rechtbank. De zaak staat „met potlood” ingepland om voor te komen om 11.00 uur, maar kan nog worden afgeblazen omdat er zondagochtend nog wordt overlegd met de locoburgemeester en de politievakbonden.
De bonden ACP, ANPV en NPB vroegen hun leden zaterdagavond het werk neer te leggen van 13.00 uur tot 15.00 uur op zondag. De eredivisiewedstrijd begint om 14.30 uur in De Kuip en wordt zonder politiebegeleiding lastig om deze door te laten gaan — ondanks dat er in het stadion geen publiek aanwezig mag zijn. De bonden willen met de staking aandacht vragen voor hun veiligheid en een doorbraak in de cao-onderhandelingen afdwingen.
„De afgelopen maanden, weken, dagen hebben politiemensen heel veel voor hun kiezen gehad en ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam”, schreven de bonden zaterdag als motivatie voor de stakingsactie. In Barneveld ontaardde een demonstratie tegen de coronamaatregelen in rellen en in Rotterdam zijn Feyenoordsupporters slaags geraakt met de politie. „Politiemensen belandden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen. Nog steeds staan zij in de frontlinie terwijl het merendeel van de agenten nog niet is gevaccineerd”, schrijft de vakbond.

Nieuwsbrief
NRC Rotterdam

Het laatste nieuws en de beste stukken over de mooiste rotstad die er is

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.