Sadiq Khan met ruim verschil herkozen als burgemeester van Londen

Sadiq Khan met ruim verschil herkozen als burgemeester van Londen

[ad_1]


Labour-kandidaat Sadiq Khan is met 55,2 procent van de stemmen herkozen als burgemeester van Londen. Zijn tegenstander Shaun Bailey van de Conrvatieve Partij kreeg 44,8 procent kiezers achter zich. Een duidelijk verschil, maar wel kleiner dan bij de verkiezingen van vijf jaar geleden.
De winst van Khan is een van de weinige lichtpuntjes voor Labour bij de Britse regioverkiezingen. Vooral in het midden en het noorden van Engeland verloren de sociaaldemocraten opnieuw terrein aan de Conservatieve Partij van premier Boris Johnson.

Lees ook: Labour glijdt verder af met verlies van bolwerk aan Johnson

Overwinningsspeech
Khan zei in zijn overwinningsspeech „nederig” te zijn vanwege „het vertrouwen dat Londenaren in mij hebben gesteld om de mooiste stad ter wereld te blijven leiden”.
In zijn campagne had Khan beloofd meer banen te gaan creëren en het toerisme te bevorderen. Maar tegenstanders verweten hem dat hij te weinig doet tegen het toenemende geweld, vooral van jeugdbendes.
Kwan werd in 2016 de eerste moslim die een westerse hoofdstad ging besturen en volgde toen Boris Johnson op. Hij zei zaterdagavond na zijn herverkiezing er alles aan te doen om zijn stad uit de coronacrisis te helpen. „Ik beloof dat ik mijn uiterste best zal doen om na de donkere dagen van de pandemie te helpen bouwen aan een betere en mooiere toekomst voor Londen.”
SadiqKhan Sadiq Khan Thank you London. It’s the absolute honour of my life to serve the city I love for another three years. I’ll leave no stone unturned to get our city back on its feet. A brighter future is possible, and we’ll deliver it together. https://t.co/kwA1awEten 8 mei 2021 @ 22:07

Volgen

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.