Stijging positieve tests op Curaçao, avondklok in Miami Beach

Stijging positieve tests op Curaçao, avondklok in Miami Beach

[ad_1]

Stijging positieve tests op Curaçao, avondklok in Miami Beach
Een greep uit het nieuws rond het coronavirus buiten Nederland:
Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. Zaterdag zijn duizend nieuwe positieve tests geregistreerd. Een week eerder waren dat er nog 324 en een week daarvoor 97. De snelle stijging heeft vooral te maken met de besmettelijkere Britse variant, stelt de overheid volgens persbureau ANP. Op het eiland liggen momenteel negentien coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie zes op de intensive care. Vier daarvan zijn afkomstig uit Bonaire. Ook daar neemt het aantal positieve uitslagen toe, waardoor patiënten naar Curaçao moeten worden gebracht.
De belangrijkste uitdager van de zittende president in Congo is positief getest op het coronavirus. In een videoboodschap zegt de 61-jarige Guy-Brice Parfait Kolelas dat hij „vecht tegen de dood”. In het filmpje is te zien dat hij in het ziekenhuis aan de beademing ligt, meldt persbureau AP. Toch roept hij de inwoners op om zondag te gaan stemmen. „Zodat ik niet voor niets heb gevochten. Jullie moeten ook vechten, voor verandering.” Kolelas wordt beschouwd als de enige echte tegenstander van de 77-jarige Dennis Sassou Nguesso die al sinds 1997 aan de macht is. Van 1979 tot 1992 was hij ook al president.
De Amerikaanse stad Miami Beach voert een avondklok in om te voorkomen dat feestjes uit de hand lopen en het coronavirus zich verder verspreidt. Een gebied met cafés, restaurant en clubs in de populaire badplaats in de staat Florida is de komende dagen vanaf 20.00 uur afgesloten. Ook snelwegen naar het gebied worden afgesloten. De burgemeester neemt het besluit na een piek in het aantal bezoekers tijdens de afgelopen vakantieperiode. Het entertainmentgebied liep daarbij vol en geen van de feestgangers droeg mondkapjes of hield afstand. Het zou er veel drukker zijn dan afgelopen jaren, omdat er elders in het land veel plekken zijn gesloten. De avondklok geldt tot zeker 12 april.

De afgelopen dagen waren er teveel feestvierders in Miami Beach die zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Foto Marco Bello/Reuters

Welkom in een nieuw blog
De redactie van NRC houdt iedere dag de laatste ontwikkelingen in de mondiale coronacrisis bij. Dit was het belangrijkste nieuws van zaterdag 20 maart:
In Amsterdam was de politie de hele middag bezig met een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen. Die begon bij het Museumplein, maar werd daar opgebroken. Ruim duizend deelnemers trokken in een stoet de stad in, werden door agenten op de Leidsekade ingesloten en uiteindelijk met bussen weggevoerd. De gemeente van Amsterdam heeft laten weten dat 58 mensen zijn aangehouden.
Ook in andere landen waren grote betogingen tegen landelijk coronabeleid. In Kassel, Duitsland, kwam het tot botsingen met tegendemonstranten en de politie. In Stockholm, Londen en Liestal waren ook demonstraties.
Het RIVM maakte melding van opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen van vrijdag op zaterdag: 7.668, 280 meer dan een dag eerder.
Het was ook een dag waar 1.500 festivalgangers naar uit hadden gekeken: die mazelaars mochten meedoen aan een van de Fieldlab-testevenementen op het festivalterrein bij Biddinghuizen. NRC ging daar ook kijken. Voor een ander evenement, de Olympische Zomerspelen die later dit jaar in Tokio plaatsvinden, is definitief besloten dat geen toeschouwers kunnen komen.

Of lees hier het gehele blog van gisteren terug

Een staflid van het Italiaanse leger is ingezet om te helpen bij de distributie van het AstraZeneca-vaccin in Rome. De inentingen met dat middel zijn na een korte pauze weer hervat. Foto Angelo Carconi/EPA/EFE

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.