Terrassen in België weer open en avondklok afgeschaft

Terrassen in België weer open en avondklok afgeschaft

[ad_1]

Terrassen in België weer open en avondklok afgeschaft
In België mogen de terrassen zaterdag weer open. Klanten kunnen vanaf 08.00 uur een drankje bestellen en kunnen vervolgens tot 22.00 uur blijven zitten. Ook nachtwinkels mogen weer tot 22.00 alcohol verkopen. De horeca in het land was sinds 19 oktober 2020 gesloten.
Over de regels van de heropening van de terrassen was lang onduidelijkheid. Door horeca-uitbaters werd aangenomen dat gasten op de terrassen van elkaar gescheiden mochten worden met schermen van plexiglas, zoals bij de vorige heropening het geval was, maar uit richtlijnen van de overheid bleek vrijdag dat schermen niet toegestaan zijn en tafels op anderhalve meter afstand van elkaar geplaatst moeten worden. Verschillende burgemeesters hebben laten weten niet onmiddellijk boetes te gaan uitdelen bij horecazaken die toch van de schermen gebruik maken.
De avondklok in België werd in de nacht van vrijdag op zaterdag afgeschaft, wat voor bewoners van Brussel een bijzondere situatie opleverde. In de Belgische hoofdstad gold de avondklok vanaf 22.00 uur in plaats van middernacht, zoals in de rest van het land. Toch ging de afschaffing van de maatregel pas om middernacht in, waardoor Brusselaars op vrijdagavond tussen 22.00 en middernacht twee uur verplicht binnen moesten blijven. De avondklok gold ook sinds 19 oktober 2020.
Het aantal coronabesmettingen in België neemt al een paar weken af. Afgelopen week werden per dag gemiddeld 2.957 besmettingen met het coronavirus geregistreerd en werden elke dag gemiddeld 180 patiënten in het ziekenhuis opgenomen met verschijnselen van Covid-19.

Lees ook: De professor die België sinds oktober de coronacrisis door loodst

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de wereldwijde coronapandemie bij. Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van vrijdag 7 mei:

De GGD’s moeten nog duizenden voltijdbanen vullen voordat de voor juni geplande grootschalige prikevenementen kunnen beginnen. Er zijn momenteel zevenduizend van de dertienduizend benodigde voltijdbanen ingevuld.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het Chinese coronavaccin Sinopharm goedgekeurd voor noodgebruik. Het is het eerste vaccin dat in een niet-westers land is ontwikkeld dat fiat krijgt van de WHO.
Bij de resterende speelrondes in het betaald voetbal in mei zijn definitief geen toeschouwers welkom. Volgens het demissionaire kabinet ontbreekt de juridische basis om publiek met negatieve coronatests toegang te geven tot publieksevenementen.
De Rotterdamse ziekenhuizen Maasstad en Ikazia kunnen niet garanderen dat ze extra zorg kunnen leveren tijdens het Eurovisie Songfestival later deze maand.
Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie roept de Verenigde Staten op hun voorraden coronavaccins te exporteren naar landen waar een tekort is en niet alleen te kijken naar het vrijgeven van patenten.
De Amerikaanse stad New York wil naast inwoners nu ook toeristen vaccineren tegen Covid-19. Burgemeester Bill de Blasio maakt vrijdag via Twitter bekend „mobiele vaccinatielocaties” te plaatsen op „iconische” plekken in de stad.

Lees hier het hele coronablog van vrijdag 7 mei terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.