Toeristische reizen naar onder andere Portugal en Ierland weer toegestaan

Toeristische reizen naar onder andere Portugal en Ierland weer toegestaan

[ad_1]

Reisadvies ministerie weer per land
Vanaf zaterdag is het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken versoepeld voor een aantal landen. Eerder was het advies van het ministerie om helemaal niet naar het buitenland te reizen, maar vanaf 15 mei wordt het advies weer per land gegeven.
Toeristische reizen zijn daardoor mogelijk naar Ierland, Finland en Malta. Van onder andere Portugal, de Balearen en de Canarische Eilanden was op vrijdag al bekend dat de het reisadvies zou worden versoepeld. Deze landen of eilandengroepen hebben nu reisadvies ‘geel’, wat betekent dat reizen mogelijk is maar dat er gezondheidsrisico’s zijn.
Buiten Europa zijn Rwanda en Thailand ook op ‘geel’ reisadvies gezet, evenals Aruba, Curaçao, Sint Maarten. Saba en Sint Eustatius krijgen de code ‘groen’, wat betekent dat er geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s zijn. Het ministerie roept de reiziger wel op in alle gevallen op te blijven letten, aangezien de situatie in een land snel kan veranderen.

Welkom in dit blog
In dit blog volgt NRC de laatste ontwikkelingen rondom de coronapandemie in binnen- en buitenland. Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van vrijdag 14 mei:

In Utrecht zijn ruim honderd pro-Palestinademonstranten aangehouden. Al snel na de aftrap bleek dat er meer mensen wilden deelnemen dan was toegestaan, maar dat de demonstranten zich ook niet zomaar naar huis lieten sturen.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugdis een onderzoek geopend naar de Heemstedense huisarts Frank Roodenburg, nadat er meerdere klachten werden ingediend door patiënten die zeggen dat hij weigerde hen een coronavaccin toe te dienen.
De politie heeft tien jongeren aangehouden die betrokken waren bij de mishandeling van drie boa’s op het treinstation Zwolle Stadshagen op donderdagavond.
Als het aan de WHO ligt moeten rijke landen eerst vaccins moeten afstaan aan armere landen waar weinig vaccins beschikbaar zijn voordat ze kinderen gaan inenten.

Foto Flip Franssen/ANP

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.