TOP 10 TOERISTISCHE ATTRACTIES IN MILAAN

Wat mag absoluut niet ontbreken op je vakantie in Milaan? Of het nu voor een weekend is of langer, zet deze 10 attracties zeker op je lijstje!

1. Duomo, kathedraal van Milaan

Het uitzicht vanaf de hoge torens van de Duomo van Milaan is een ervaring die u zult koesteren: de kathedraal brengt in zijn gladde marmer een half millennium geschiedenis tot leven, het licht valt door de glas-in-loodramen in de gangen en de onschatbare kunstwerken in het is binnen.

2. Sforza-kasteel

Tegenwoordig is het Castello Sforzesco, het oude verdedigingsfort van de stad uit de 15e eeuw, nu een plek waar kunst kan worden genoten in verschillende topmusea. De meest gewaardeerde kunstwerken zijn ongetwijfeld de Sala delle Asse van Leonardo en de Pietà Rondanini van Michelangelo, maar er zijn ook vele andere grote meesters vertegenwoordigd. Het Castello is ook een plek om van het buitenleven te genieten, pauzeren om te staren naar de spectaculaire binnenplaatsen, omarmd door de massieve muren.

3. Vittorio Emanuele II-galerij

De elegantie van de Milano Salotto bij uitstek, de Galleria Vittorio Emanuele, is een genot om op je gemak te wandelen, afgeschermd door de glazen en stalen koepel van het centrale Ottagono, in vervoering door de charme van de elegante ramen.

4. Het modedistrict – Quadrilatero della Moda

Het hart van exclusieve en luxe winkels in Milaan ligt zeer dicht bij het stadscentrum, in het gebied dat wordt begrensd door via della Spiga, via Montenapoleone, via Manzoni en Corso Venezia: de meeste designermerken die de beroemde Italiaanse mode en stijl hebben gemaakt . iedereen zal elkaar ontmoeten in deze straten.

5. Brera Art Gallery

Gelegen in een van de meest charmante buurten van de stad, behoort de Pinacoteca di Brera tot de exclusieve club van Europa’s toonaangevende kunstgalerijen: prachtige werken van Mantegna, Raphael, Bellini, Piero della Francesca, Caravaggio en Hayez, samen met vele anderen.

6. Theater van de schaal

Sinds 1778 hebben de opera’s en balletten van La Scala het enthousiaste publiek een opwindende sensatie bezorgd: het beroemde podium was het toneel van de grootste dirigenten en artiesten, van Arturo Toscanini tot Claudio Abbado tot de magnifieke stem van de iconische Maria Callas.

7. Navigli (grachten)

De wijk Navigli is de ideale plek voor een romantische avondwandeling langs de grachten van de stad, maar ook voor een maandelijks bezoek aan de bruisende antiekmarkt of om te ontspannen in een van de vele restaurants en bars.

8. Porta Nuova en Corso Como

De avant-garde architectuur en het bruisende nachtleven van Milaan komen samen tussen de wolkenkrabbers Piazza Gae Aulenti en Corso Como, de perfecte plek om vol ontzag te staren naar de Bosco Verticale (verticale bos) toren en te genieten van een happy hour met vrienden. .

9. Leonardo da Vinci’s ‘Het Laatste Avondmaal’

Het Laatste Avondmaal, geschilderd door Leonardo da Vinci in de refter van Santa Maria delle Grazie, fascineert en intrigeert al eeuwenlang kunstliefhebbers en talloze bezoekers.

10. Basiliek van Sant’Ambrogio

Met zijn vierzijdige portiek dat bezoekers verwelkomt en de suggestieve overblijfselen van zijn vroegchristelijke kerk, is de basiliek van Sant’Ambrogio (Sint-Ambrosius, patroonheilige van de stad) een van de mooiste voorbeelden van Romaanse architectuur in Lombardije.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *