Top 5 voordelen van salarisadministratie uitbesteden

Een typisch bedrijf heeft een scala aan diensten, functies en processen. Sommigen van hen hebben betrekking op het specifieke bedrijf in kwestie (alleen bedrijven die klantgericht zijn, hebben bijvoorbeeld een afdeling klantenservice). Maar er zijn enkele processen die op bijna elk bedrijf van toepassing zijn: elk bedrijf met werknemers heeft een salarisproces.

Voor meer informatie over payroll zelf, zie Wat is internationale salarisverwerking?

Deze processen kunnen “in-house” of door een derde partij worden uitgevoerd. Wanneer een bedrijf een derde partij inhuurt om de dienst te verlenen, staat dit bekend als outsourcing. Payroll outsourcing is een van de meest voorkomende vormen van outsourcing van bedrijfsprocessen.

Kostenbesparingen

Salarisadministratie uitbesteden bespaart het bedrijf vaak geld in vergelijking met het in-house uitvoeren van de taak.  Het intern verwerken van de salarisadministratie betekent investeren in de benodigde computerapparatuur, salarisadministratie of boekhoudsoftware en het geven van trainingen om ervoor te zorgen dat de salarisadministratie correct wordt verwerkt.

Bovendien moeten werkgevers op de hoogte blijven van wijzigingen in belastingregels, personeel en boekhouddeadlines. Het weglaten van deze zaken kan kostbaar zijn en het bedrijf blootstellen aan extra aansprakelijkheid.

Het is vooral winstgevend om de salarisadministratie uit te besteden waar werknemers verschillende hoeveelheden uren werken, u loonbelasting moet betalen voor meerdere regio’s, u geld verliest aan handmatige tijdregistratie of u een hoog verloop heeft.

Geef prioriteit aan de kernactiviteiten

Payroll is waarschijnlijk geen kernfunctie van uw bedrijf. Omdat het een secundaire functie is, betekent elke tijd en middelen die u erin steekt, minder tijd om u te concentreren op inkomstengenererende activiteiten. Door het beheer van uw salarisverwerking toe te wijzen aan een expert, kunt u uw tijd beter besteden aan gebieden die nauwer verband houden met uw kernactiviteiten of inkomstencentra, zoals klantenservice, verkoop en marketing.

tijd besparen

Of u nu 10 of 100 medewerkers heeft, de salarisverwerking vraagt ​​veel tijd en aandacht. Interne salarisverwerking betekent dat u of uw medewerkers mogelijk uitgebreide salarisgegevens moeten invoeren.

Als je kijkt naar de tijd die besteed wordt aan het verwerken en beheren van de salarisadministratie, lijkt uitbesteding aan een betrouwbare dienstverlener misschien aantrekkelijk. Tijd is tenslotte geld.

Daarnaast kan het uitbesteden van salarisadministratie u helpen onverwachte downtime te voorkomen die kan optreden als u een salarisfout maakt of een melding krijgt van een onverwachte audit. Uw serviceprovider kan u helpen deze fouten te voorkomen en u in staat te stellen zich te concentreren op uw kernactiviteiten.

deskundige toegang

Werken met een uitbestede internationale payroll provider betekent dat u toegang krijgt tot hun jarenlange ervaring. Deze directe toegang is vooral belangrijk als u in meerdere rechtsgebieden werkt en een deskundige nodig hebt die bekend is met alle lokale wet- en regelgeving.

Normatieve naleving

Een van de meest ontmoedigende taken voor kleine en middelgrote bedrijven is het naleven van wetten, voorschriften en verplichte regels, vooral wanneer het gaat om buitenlandse overheden.
Bedrijven moeten mogelijk diepgaande kennis hebben van verschillende regelgevingen om te voorkomen dat ze de wet overtreden. Dit houdt in dat u zich bewust bent van wetten op het gebied van werkgelegenheid, belastingen, immigratie, antidiscriminatie en verzekeringen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *