TUI en Corendon organiseren reispilot naar Gran Canaria

TUI en Corendon organiseren reispilot naar Gran Canaria

[ad_1]


Ook reisorganisaties TUI en Corendon gaan een beperkte groep toeristen meenemen op een korte experimentele vakantie. De tweede ‘reispilot’ gaat begin mei naar het Spaanse eiland Gran Canaria. Dat hebben beide touroperators en branchevereniging ANVR woensdagochtend bekendgemaakt. De TUI/Corendon-reis is de tweede overheidspilot ‘Veilig en verantwoord reizen tijdens corona’. Maandag vertrokken 189 vakantiegangers voor een experimentele achtdaagse vakantie naar het Griese eiland Rhodos. De reis à 399 euro van Sunweb en Transavia was populair; 25.000 belangstellenden hadden zich ingeschreven.

Lees ook: Naar Rhodos als proef, mét een PCR-test

Tot en met 15 mei blijft het reisadvies negatief en vraagt het kabinet mensen niet naar het buitenland te reizen. Ook in de meivakantie blijven internationale reizen „een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus”, alus het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat woensdag in een persverklaring. Voor de periode daarna wil het kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land. Zo moeten versoepelingen mogelijk worden voor landen met een laag besmettingsrisico.De twee reispilots zijn niet alleen een vorm van reclame voor de touroperators; zij zouden reisorganisatoren, hotels en de Nederlandse en buitenlandse overheden ook moeten leren hoe de organisatie en de communicatie rond toerisme tijdens de pandemie moet zijn. Nauwlettend wordt in de gaten gehouden hoe de vakanties verlopen en in hoeverre reizigers zich houden aan de coronabeperkingen. Naar Rhodos zijn twee gedragswetenschappers van een onderzoeksbureau mee.De deelnemers worden vooraf, tijdens en na afloop van de vakantie regelmatig getest op Covid-19. Op Rhodos mogen de toeristen het hotel niet verlaten. Op Gran Canaria zal meer bewegingsvrijheid zijn; de deelnemers mogen hun hotel uit. Volgende week maandag, 19 april, volgt meer informatie. Alternatieve bestemmingAanvankelijk zouden TUI en Corendon al eind maart hun pilot presenteren, tegelijkertijd met die van concurrenten Sunweb en Transavia. Nadat de bestemming Curaçao was afgevallen – het eiland was net in lockdown gegaan – bereikten de betrokkenen geen akkoord over een alternatieve bestemming. De reisorganisaties en de vakantiegangers dragen de kosten overigens zelf. Behalve aan het gedragsonderzoek draagt de overheid financieel niet bij aan de vakantie-experimenten.

Lees ook: Is er nog behoefte aan een klassiek reisbureau in de winkelstraat?

De reissector was het afgelopen jaar een van de zwaarst door de coronacrisis getroffen branches. Bedrijven verloren vrijwel hun gehele jaaromzet. Vorige week vroeg D-reizen (285 reiswinkels, 1.100 medewerkers) faillissement aan. Volgens brancheorganisatie Reiswerk en onderzoeksbureau Panteia heeft bijna een kwart (23 procent) van de werknemers in de reissector het afgelopen jaar zijn baan verloren. Negen van de tien bedrijven met meer dan tien werknemers zeggen dat ze in 2020 personeel hebben ontslagen. Met name jonge werknemers zijn getroffen; bijna de helft van de medewerkers onder 25 jaar verloor zijn baan.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.