Twee gratis sneltests per week voor Britten

Twee gratis sneltests per week voor Britten

[ad_1]

Twee gratis sneltests per week voor Britten en opmars virus in Peru, Colombia en Ecuador
Een greep uit de internationale ontwikkelingen rondom de coronapandemie.
Alle Britten kunnen vanaf 9 april twee keer per week een gratis coronasneltest doen, meldt persbureau Reuters. Ze krijgen de tests thuisbezorgd of kunnen ze via hun werk of bij lokale teststraten krijgen. Tot nu toe konden alleen risicogroepen en mensen die voor hun werk op pad moeten een gratis sneltest krijgen. De sneltests moeten in combinatie met de vaccinatiecampagne versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk maken.
In de Andeslanden Peru, Colombia en Ecuador is het coronavirus bezig aan een opmars. Peru noteerde dit weekend een recordaantal van 294 doden in een etmaal. Ook registreerde het land 5.600 nieuwe besmettingen. Colombia voert vanaf deze maandag weer een avondklok in vanwege het oplopende aantal besmettingen. In steden waar IC’s voor meer dan 85 procent bezet zijn geldt een avondklok van 18 uur tot 5 uur en in steden met een IC-bezetting van 80 tot 85 procent van 20 tot 5 uur. Ook in Ecuador geldt sinds vrijdag in acht provincies weer een avondklok van 20 uur tot 5 uur en mogen auto’s afhankelijk van het laatste nummer van het kenteken maar om de dag de straat op.
< Het eerste militaire vaccinatiecentrum in Duitsland is 24 uur per dag open. Tot mei zijn er ongeveer 14.000 nachtelijke afspraken gemaakt voor een inenting, meldt persbureau DPA. Met ongeveer 110 militairen van de Bundeswehr kan het centrum in Saarland ongeveer duizend prikken per dag zetten. De Bundeswehr opent ook vaccinatiecentra in Berlijn en in Bonn. /ul>

Welkom in dit blog
In dit blog houdt NRC de laatste ontwikkelingen rondom de coronapandemie in binnen- en buitenland bij. Dit was het belangrijkste nieuws van zondag 4 april:
Zondag stond het aantal ziekenhuisopnames op 2.317, een daling van 31 ten opzichte van een dag eerder. Van de patiënten lagen 730 op de intensive care, vier minder dan een dag eerder. Er werden zondag 6.918 positieve coronatests gemeld, 736 minder dan 24 uur eerder – een flinke daling.
Duitsland liet zondag weten Nederland te zien als ‘hoogrisicogebied’, wegens het hoge aantal coronabesmettingen. Daarom moet iedere Nederlander die na het Paasweekeinde naar Duitsland gaat een negatief coronatestbewijs kunnen tonen. Er zijn uitzonderingen voor pendelaars.
Een fotograaf die beelden schoot van een vaccinatielocatie in Enschede is door beveiligers belaagd toen hij weigerde zijn fotomateriaal te verwijderen. Politieagenten stelden dat de man niets verkeerds deed. Hij overweegt aangifte te doen vanwege mishandeling.

Lees hier het hele coronablog van zaterdag 3 april terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.