UNICEF: G7-landen moeten extra vaccins delen

UNICEF: G7-landen moeten extra vaccins delen

[ad_1]

UNICEF: G7-landen moeten extra vaccins delen
De landen van de G7 zouden via het vaccinprogramma COVAX hun overtollige vaccins moeten delen met de rest van de wereld. Daartoe roept het hoofd van UNICEF op. Deze noodmaatregel zou noodzakelijk zijn om de terugval in beschikbare vaccins op te vangen nadat India de export van AstraZeneca-vaccins die in het land worden gemaakt aan banden heeft gelegd.
Het tekort aan vaccins zou volgens UNICEF, dat de distributie van vaccins aan arme landen via het programma COVAX overziet, in mei oplopen tot 140 miljoen vaccins en in juni tot 190 miljoen. Door overtollige vaccins te delen, zou een deel van dit tekort opgevangen kunnen worden.
„Direct beschikbare overtollige dosissen delen is een minimale en essentiële noodmaatregel, die nu onontbeerlijk is”, aldus UNICEF-topvrouw Henrietta Fore. Volgens Fore zouden de G7-landen ongeveer 20 procent van hun voorraad kunnen delen zonder dat hun eigen vaccinatieprogramma’s daarmee vertraging zouden oplopen. De G7-landen zullen komende maand samenkomen in het Verenigd Koninkrijk, waarbij het coronavirus een van de agendapunten zal zijn.

Een man in het Pakistaanse Lahore ontvangt zijn tweede dosis van het vaccin van AstraZeneca. Foto K.M. Chuadary/AP

Welkom in dit blog
Hier houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de coronapandemie bij. Dit was het nieuws van zondag:

Nederlandse inwoners die geboren zijn tussen 1963 en 1964 kunnen nu een afspraak maken om gevaccineerd te worden. In die groep zitten ongeveer 400.000 mensen.
In de Nederlandse ziekenhuizen lagen op zondag 2.152 mensen met de longziekte Covid-19, bleek uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het aantal patiënten dat met de longziekte op de intensive care ligt nam in een etmaal met 24 af naar 686.
Bij het RIVM werden zondag 4.494 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat aantal was nagenoeg gelijk aan het aantal positieve tests een etmaal eerder (+1).

Lees hier het hele blog van zondag 16 mei terug

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.