Veertien doden door ongeluk met kabelbaan in Italië

Veertien doden door ongeluk met kabelbaan in Italië

[ad_1]


Bij een ongeluk met een kabelbaan in de buurt van het Lago Maggiore, in het noorden van Italië, zijn zondag zeker veertien mensen omgekomen. Het ongeluk vond plaats bij de kabelbaan tussen Stresa, aan de westkant van het Lago Maggiore, en de top van de berg Mottarone. Dat melden Italiaanse media. De oorzaak van het ongeval was aan het eind van zondagmiddag nog onduidelijk; mogelijk is een kabelbreuk de oorzaak.
Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur in de buurt van het bergstation, op 1.491 meter hoogte. Een cabine met daarin op zijn minst vijftien mensen stortte zeker driehonderd meter voor het eindpunt op de top naar beneden, in een bergachtig en bebost gebied. Twee kinderen, een van 5 en een van 9 jaar oud, werden na het ongeluk zwaargewond met een helikopter overbracht naar een ziekenhuis in Turijn. Het kind van 9 jaar oud is inmiddels in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.
Premier Mario Draghi heeft zondagmiddag zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van het dodelijke ongeluk. „Ik bied de condoleances aan van de hele regering aan de families van de slachtoffers, met een bijzondere aandacht voor de ernstig gewonde kinderen en hun families”, aldus Draghi.
Niet-Italianen
Volgens de burgemeester Marcella Severino van Stresa zijn er ook niet-Italianen onder de slachtoffers. Een reddingswerker zei tegen Sky24: „De cabine van de kabelbaan is op een relatief hoog punt neergestort en tot stilstand gekomen bij het begin van een groot bos.” De rood-witte cabine ligt nu helemaal kapot op de grond, op een gekapte strook bos, tegen pijnbomen aan. Het weer was op het ogenblik van de ramp goed: zwakke wind, half bewolkt, 23 graden.
De kabelbaan was een maand geleden heropend, na lang gesloten te zijn gebleven in verband met de coronapandemie. In 2014 ging de kabelbaan voor ongeveer twee jaar dicht wegens onderhoudswerkzaamheden. Ook eind jaren negentig is de kabelbaan voor langere tijd dicht geweest. Minister Enrico Giovannini van Infrastructuur zei in een eerste reactie: „We proberen te begrijpen wat er is gebeurd, maar het is werkelijk een vreselijk drama.”
Dit stuk is gedurende de dag, voor het laatst om 20.09 uur, geactualiseerd met meer informatie over de slachtoffers en mogelijke oorzaak van het ongeluk.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.