Veertig aanhoudingen bij betoging Extinction Rebellion in Den Haag

Veertig aanhoudingen bij betoging Extinction Rebellion in Den Haag

[ad_1]


Bij een betoging van klimaatactiegroep Extinction Rebellion op het Korte Voorhout in Den Haag zijn maandag veertig demonstranten aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van de politie Den Haag. De activisten blokkeerden korte tijd het kruispunt van het Korte Voorhout met de Koningskade voor doorgaand verkeer met een ‘sit-down’, om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering.
De demonstratie was van tevoren aangekondigd zijn, maar er waren geen concrete afspraken gemaakt tussen Extinction Rebellion en de lokale autoriteiten. Rond 12.30 uur zette de politie een bus met demonstranten stil langs de weg en begeleidde het voertuig vervolgens naar een locatie nabij het Malieveld, waar de klimaatrebellen van de politie mochten demonstreren. In plaats van op het veld actie te voeren, weken zij uit naar de doorgaande weg.
Het verkeer liep vast door de actie en enkele tramlijnen en bussen moesten omrijden. De demonstranten weigerden uit zichzelf weg te gaan, waarop de politie in actie kwam.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.