Verdachten gewapende overval Amsterdam langer vast, nieuwe verdachte in beeld

Verdachten gewapende overval Amsterdam langer vast, nieuwe verdachte in beeld

[ad_1]


De zes verdachten van de gewapende overval op een waardetransportauto in Amsterdam-Noord blijven nog zeker veertien dagen vastzitten. De rechter-commissaris heeft dat zaterdag bepaald, meldt het Openbaar Ministerie. Ook werd zaterdag nieuwe informatie gegeven over hun identiteit, en meldt de politie dat er naar nog een derde verdachte wordt gezocht.
Naast twee Belgen blijken drie van de andere verdachten uit Frankrijk te komen. De 37-jarige man die bij zijn arrestatie werd doodgeschoten, was eveneens een Fransman. Volgens de Telegraaf zou het echter om een man van 47 gaan. De aangehouden verdachten zijn volgens het OM in de leeftijd van 24 tot 40 jaar en zitten in beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen onderhouden met hun advocaat. Van een van de verdachten kon de politie de identiteit nog niet vaststellen.
De mannen probeerden woensdag een waardetransport te overvallen bij Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord, een bedrijf dat edelmetalen omsmelt. De beoogde buit zou volgens ingewijden een waarde van 50 miljoen euro hebben. Bij de overvalpoging werd in de lucht geschoten.
Derde voortvluchtige
Toen de politie arriveerde, sloegen de overvallers op de vlucht. In de achtervolging openden zij met automatische wapens het vuur richting de agenten. De achtervolging kwam tot een einde toen de vluchtauto een tuin inreed in Broek op Waterland, waarop vier van de overvallers in een weiland na een nieuwe schietpartij werden gearresteerd. Twee anderen werden even verderop aangehouden. Bij de arrestatie kwam een van de overvallers door politiekogels om het leven, twee anderen raakten gewond.
Ook maakte de politie bekend dat er niet naar twee, maar nog naar minimaal drie verdachten wordt gezocht. Na de achtervolging konden zij wel wegkomen. Onder een viaduct in Diemen werd een uitgebrande vluchtauto aangetroffen.

Lees de reconstructie: wegwezen, gebaart hij met zijn geweer

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.