Virtuele Maagband

Onlangs leidde de BBC met de kop “Tienvoudige stijging van de maagbanden”. De ongekende stijging van het aantal mensen dat een afslankoperatie zocht, vond plaats tussen 2000 en 2007. En het aantal mensen dat voor een maagband kiest, stijgt nog steeds snel in 2010. Veel topberoemdheden, zoals Fern Britton, hebben het profiel van deze aanpak versterkt door de behandeling. Hypnose biedt veel voordelen in vergelijking met maagbandchirurgie: een van de meest geavanceerde benaderingen die ik in mijn klinische praktijk heb gebruikt, is virtuele maagband-hypnotherapie.

virtuele maagband

Voordat we kijken naar de voordelen van het hebben van een denkbeeldige “virtuele” hypnoband, is het belangrijk om te kijken naar de gevaren van een maagbandoperatie.

“Maagbanding” is bedoeld om de omvang van de maag te verkleinen. Om het bovenste gedeelte wordt een siliconenband geknoopt om de buik te “krimpen”. Als gevolg hiervan is de maag verdeeld in twee delen. Het kleinere deel bovenaan vormt een aparte “zak”. Wanneer voedsel wordt gegeten, verzamelt het zich in deze bovenkamer. Omdat het ongeveer een kwart is van de grootte van de maag, voelt iemand zich veel sneller vol.

Er is een kleine opening zodat het voedsel langzaam “door” kan vallen naar het grootste deel van de maag naar de onderste “zak” of kamer.

Het aanbrengen van een maagband klinkt misschien als een goed idee en kan effectief zijn bij het verminderen van de eetlust. Deze operatie heeft echter goed gedocumenteerde bijwerkingen:

Braken en misselijkheid komen vaak voor bij de meeste patiënten die een operatie ondergaan
Patiënten kunnen geen grote maaltijd meer eten en sommige mensen zijn daardoor depressief geworden of voelden zich sociaal meer geïsoleerd
Infecties vormen een risico op elke operatie
Diarree komt vaak voor
Flauwvallen door niet genoeg voeding binnen te krijgen, komt vaak voor omdat patiënten moeite hebben om zoveel te eten als voorheen
Constipatie
Een studie bij postoperatieve maagbandpatiënten zag een toename van zelfmoorden. De auteur, Samantha Scholtz, zegt dat patiënten de juiste postoperatieve zorg nodig hebben. Veel patiënten waren teleurgesteld dat ze zich na de operatie niet beter voelden of een beter ‘lichaamsbeeld’ hadden.

Een andere uitdaging bij een maagbandoperatie betreft de redenen waarom iemand te veel eet. Vaak is het niet omdat ze buitengewoon veel honger hebben, maar omdat ze wanhopig ongelukkig zijn. Het doorlopen van de mechanische bewegingen van het laten aanbrengen van een maagband is eenvoudigweg geen oplossing voor diepere psychologische of emotionele problemen. Het zal niet noodzakelijkerwijs gewoontes of denkwijzen veranderen.

Dus hoe vergelijkt het hebben van virtuele maagband hypnotherapie?

Een van de echte voordelen van hypnose is dat het cliënten in staat stelt om met negatieve emoties om te gaan. In mijn klinische hypnotherapiepraktijk in Cardiff heb ik met honderden cliënten gewerkt om af te vallen. De grootste uitdaging waarmee ze bijna allemaal worden geconfronteerd, is een of andere vorm van “troost eten”.

Het andere probleem is dat ze, door zichzelf te troosten met voedsel, de signalen die hen vertellen wanneer ze vol zijn, hebben overschreden. Hypnotherapie is een krachtige manier om iemand te helpen zichzelf te troosten zonder dat hij voedsel nodig heeft.

Hypnose is het fixeren van aandacht. Elke keer dat je opgeslorpt bent in zoiets als het kijken naar een favoriete tv-show, ben je in trance geweest. Je weet hoe het is als je in een “tv-trance” bent en niemand je kan storen. Of misschien herinner je je het rijden van de ene plaats naar de andere en kun je je de reis niet eens herinneren: je ervoer “Highway Hypnosis”.

We gaan allemaal de hele dag in een trance-achtige toestand. Elke keer zijn we in trance gefixeerd op één ding met uitsluiting van al het andere: je bent in trance. Hypnose is een natuurlijke en zeer krachtige manier om een ​​persoon te ontspannen. In een trancetoestand is het mogelijk om de sensaties te simuleren van een beklemde maag, alsof u een operatie ondergaat.

Als gevolg hiervan begin je je voller en tevredener te voelen. Een ander voordeel van de Hypno Gastric Band is dat je de eetsnelheid begint te vertragen. Dat betekent dat je meer kans hebt om te stoppen als je een vol gevoel hebt.

Trance is een perfecte manier om iemand te helpen zich beter over zichzelf te voelen. Een van de grootste tegenslagen voor iemand die slanker wordt, is te geloven: “Ik zal me gelukkig en goed voelen over mezelf als ik 5 stenen verlies en ik op mijn ideale gewicht ben.” Het probleem hiermee is dat het betekent dat ze zich bij elke stap van de reis daar ellendig voelen. En het is zeer onwaarschijnlijk dat een ongelukkig persoon een regime lang genoeg volhoudt om resultaten te zien.

Dus als u Hypnoband Hypnotherapie gebruikt om een ​​denkbeeldige maagband aan te brengen, betekent dit dat uw lichaam zijn “verzadigingssignalen” weer normaal gaat maken. Dit is een bewezen en veilige manier om af te vallen. Zolang je gemotiveerd bent om door te gaan met je sessies, je eetritme te vertragen en naar een Advanced Hypnotic Weight Loss-opname te luisteren, zul je de voordelen zeer snel merken.

Er is ook het grote voordeel dat er geen anesthesie of een daadwerkelijke operatie nodig is. U hoeft geen invasieve operatie te ondergaan om van te herstellen. Hypnose is natuurlijk en er is geen gevaar voor infectie of duizeligheid.

Voor iemand die de emotionele kant van het eten niet heeft aangepakt, kan het aanbrengen van een fysieke maagband stressvol zijn. Hypnose daarentegen behandelt specifiek emoties als onderdeel van het installeren van een virtuele maagband. Er is volop gelegenheid om veel positieve suggesties van eigenwaarde, zelfacceptatie te geven en om dat gevoel achter je te laten dat zoveel mensen ertoe aanzet om te veel te eten: verveling.

Maagbandchirurgie kost momenteel ongeveer £ 7.000 (meer dan $ 11.000) om te hebben. Het brengt ook het risico met zich mee dat het niet werkt of een groot aantal fysieke bijwerkingen en mogelijke infecties. Erger nog, de psychologische oorzaak van te veel eten wordt niet aangepakt.

Veel mensen met maagbanden worden moedeloos en teleurgesteld door het resultaat. In het ergste geval is er ook een kans op overlijden. De Britse krant ‘The Daily Mail’ had in augustus 2009 een waarschuwing in de kop: “Maagband doodde de 18e moeder die wanhopig dunner wilde worden voor haar dochter”.

Hypnotherapie met virtuele maagband is veilig, bewezen en heeft geen bijwerkingen. Het werkt en kan een geweldig alternatief zijn voor iemand die wil veranderen en zich klaar voelt om therapie te proberen. Het betekent dat een persoon tot de kern kan doordringen van wat echt het gewicht op peil houdt.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.