VNO-NCW en FNV: verleng steun tot eind dit jaar

VNO-NCW en FNV: verleng steun tot eind dit jaar

[ad_1]

Welkom in een nieuw blog
In dit blog volgt NRC de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Dit was het belangrijkste nieuws van woensdag 14 april:
Nederland laat vaccins van Johnson & Johnson op de plank liggen tot de resultaten van het onderzoek van het Europese Medicijnagentschap naar de mogelijke bijwerkingen voltooid is. Zorgmedewerkers, die vanaf donderdag geprikt zouden gaan worden, zijn teleurgesteld.
Vanaf 8 mei terrassen open in België, avondklok beëindigd. Na een ‘paaspauze’ van een aantal weken maakt België vanaf maandag 26 april ook winkelen zonder afspraak weer mogelijk.
Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren er bij het RIVM 5.503 meldingen van positieve coronatests geregistreerd. Dat waren er opvallend veel minder dan in de dagen ervoor.
De deskundigen van het Outbreak Managment Team zeggen bezorgd te zijn over de proefevenementen die de komende weken plaatsvinden. Het OMT denkt dat die testopenstellingen tot meer coronabesmettingen zou kunnen leiden.
De Europese Unie gaat veel meer vaccins van Pfizer/BioNTech bestellen. Dat heeft voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen woensdagmiddag gezegd op een persconferentie. Daarnaast worden 50 miljoen Pfizer-vaccins die in het vierde kwartaal geleverd zouden worden, al in het huidige, tweede kwartaal bezorgd.

Lees ook: Lees hier het hele blog van woensdag terug.

VNO-NCW en FNV: verleng steunmaatregelen tot eind dit jaar
Werkgeversorganisatie VNO-NCW en vakbond FNV pleiten voor een verlenging van de coronasteunmaatregelen tot het einde van het jaar. Dat schrijven de twee organisaties donderdag in een brief gericht aan informateur Herman Tjeenk Willink, het demissionaire kabinet en de nieuwe Tweede Kamer. Ook willen VNO-NCW en FNV dat een nationaal herstelplan op poten wordt gezegd. De huidige steunpakketten van het demissionaire kabinet gelden tot 1 juli.
Het herstelplan moet volgens FNV-voorzitter Tuur Elzinga en VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen uiterlijk volgende maand klaar zijn. Daarin zou onder meer moeten worden vastgelegd dat de belastingen de komende 2,5 jaar niet stijgen. Ook moet er niet bezuinigd worden door het nieuwe kabinet. De twee voorzitters wijzen naar de laatste financiële crisis als belangrijke les: „herstel moet niet in de knop worden gebroken door lastenverzwaringen en bezuinigingen”.
Elzinga en Thijssen pleiten voor een apart fonds voor mensen die door de coronapandemie in geldnood zijn geraakt. Door het fonds zouden zij veel meer tijd moeten krijgen om af te lossen. Bedrijven zouden daarnaast tien jaar moeten krijgen om de schulden aan de overheid terug te betalen.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *