VS raden reizen naar Japan af, twee maanden voor Spelen Tokio

VS raden reizen naar Japan af, twee maanden voor Spelen Tokio

[ad_1]

VS raden reizen naar Japan af wegens golf van coronabesmettingen
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Amerikanen af naar Japan te reizen, wegens een nieuwe golf van coronabesmettingen. Dat reisadvies gaf het ministerie maandag uit, twee maanden voor de start van de Olympische Zomerspelen in Tokio, meldt Reuters.
Het negatieve reisadvies voor Japan werd verhoogd naar niveau vier, waarbij reizen naar een land expliciet wordt afgeraden. „Wegens de huidige situatie in Japan kunnen zelfs volledig gevaccineerde reizigers risico lopen om varianten van Covid-19 op te lopen en te verspreiden”, aldus het advies. De Olympische Spelen werden niet genoemd.
Het Amerikaanse Olympische Comité liet in een reactie weten op de hoogte te zijn van het reisadvies – maar dat de Amerikaanse sporters van plan zijn naar Tokio te gaan. Sommigen in Japan hebben opgeroepen tot uitstel of afzegging van de Spelen, maar het IOC en de Japanse regering hebben bevestigd dat het evenement op 23 juli van start zal gaan.

Welkom in dit blog
In dit blog houdt NRC de laatste ontwikkelingen omtrent de wereldwijde coronapandemie bij. Dit was het belangrijkste nieuws van maandag 24 mei:

Op maandag lagen er 1.695 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, negentien minder dan een dag eerder. 598 van hen lagen op de IC. Daarnaast registreerde het RIVM 2.766 positieve coronatests.
Volgens WHO-topman Tedros is er nog een lange weg te gaan voor de wereldwijde pandemie voorbij is. Tijdens de jaarlijkse WHO-vergadering zei Tedros ook dat rijke landen meer moeten doen om vaccins aan arme landen te geven.
De band The Streamers zal zaterdag haar laatste livestreamconcert spelen. Dat heeft de band bekendgemaakt. De muziekgroep, bestaande uit achttien bekende Nederlandse artiesten, werd opgericht tijdens de pandemie omdat optredens op fysieke podia niet meer mogelijk waren.

Lees hier het hele blog van maandag 24 mei terug

[ad_2]

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *