Waarom tijdregistratie belangrijk is voor uw organisatie

Grote kans dat je het al eerder hebt gehoord. Onthoud tijdregistratie! Tijdregistratie is essentieel om te begrijpen hoe u uw tijd besteedt, zowel persoonlijk als zakelijk. Het is essentieel voor productiviteit, inzicht en een gezonde workflow. Dit is voor iedereen in een organisatie of samenleving in het algemeen even belangrijk. Of u nu een leidinggevende, manager of teamlid bent, het bijhouden van uw tijd is van het grootste belang.

Maar als het om zaken gaat, rijzen er veel vragen, zoals: Hoe beheers ik de tijd? Wat is de beste tijdregistratiesoftware? Hoe implementeer ik tijdregistratie voor projecten? Wat zijn enkele van de best practices voor tijdregistratie? In deze gids zullen we ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Wat is tijdregistratie?

Laten we beginnen met de basis. Tijdregistratie verwijst over het algemeen naar hoe bedrijven de werkuren van hun werknemers registreren. Deze maatstaf van gewerkte uren aan projecten of taken wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat werknemers dienovereenkomstig worden beloond.

Niet alleen worden tijdregistraties gebruikt voor de salarisadministratie, maar ze zijn ook een veilige manier voor managers om te beoordelen waar de tijd van een werknemer naartoe gaat en hoe lang het duurt om een ​​bepaalde taak te voltooien. Als je weet welke taken de meeste tijd kosten, kun je gaan nadenken of die tijd goed besteed is. De meest tijdrovende taken zijn niet noodzakelijk de taken die de meeste inspanning vergen om te voltooien of de meeste waarde opleveren. Vaak juist het tegenovergestelde.

Voordelen van tijdregistratie

Voor individuele medewerkers kan de informatie die ze verkrijgen door urenregistratie vaak een eye-opener zijn. Hoeveel van uw tijd besteedt u aan het surfen op internet, het controleren van uw inbox of het zoeken naar dat ene document in een stapel mappen? Dit worden vaak beschouwd als kleine dagelijkse activiteiten, maar samen zijn ze waarschijnlijk enkele van de meest tijdrovende niet-factureerbare activiteiten in uw werkweek. Is het gerechtvaardigd? Uit het onderzoek van Harvard Business Review naar het indienen van urenstaten blijkt dat de Amerikaanse economie $ 7,4 miljard per dag aan productiviteit verspilt, simpelweg omdat werknemers hun uren niet hebben geregistreerd.

  1. Transparantie in werkprocessen

Door tijdregistratie een vast onderdeel van uw routine te maken, maakt u uw bedrijf automatisch transparanter. Hiermee kunt u op de hoogte blijven van het werkproces en informatie verstrekken over de taken die worden voltooid en de duur ervan. Bovendien begin je te begrijpen welke activiteiten constant op de achtergrond worden gelaten en begin je werk beter te prioriteren. Uiteindelijk bieden tijdregistratietools ook een groter beeld voor werknemers. Ze kunnen terugkijken op hun werklast en de productiviteit waar nodig optimaliseren, terwijl ze in de gaten houden wat alle anderen hebben gedaan.Als u uw tijd wilt bijhouden, kunt u gebruik maken van urenregistratie excel.

  1. Grotere verantwoordelijkheid bij medewerkers

De noodzaak om tijd te registreren maakt medewerkers meer gefocust, omdat ze weten dat ze de uren die aan taken zijn besteed moeten rapporteren. Op dit punt realiseert iedereen zich dat de klok tikt en proberen ze zo productief mogelijk te zijn. Door naar hun week te kijken, zullen werknemers trends en patronen in hun werkuren opmerken en werken om niet-factureerbaar werk te minimaliseren.

  1. Inzicht in uw facturering en operationele efficiëntie

Als u in een dienstverlenend bedrijf werkt, is tijdregistratie de sleutel tot het verbeteren van de operationele efficiëntie, aangezien het wordt opgenomen in uw factureerbare gebruiksrapport en het productiviteitsniveau van uw individuele werknemers en de hele organisatie benadrukt. Op deze manier kunt u bijhouden hoeveel tijd er aan klantwerk wordt besteed en dienovereenkomstig factureren. Het verhogen van de factureerbare uren is op zijn beurt een weg naar een winstgevender bedrijf.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *