Wat is gamificatie? Alles wat je moet weten

Als je je hebt afgevraagd wat gamification is, onthoud dan dat het computersystemen en -processen over het algemeen minder saai en boeiender maakt. Het proces bevordert actie door zelfexpressie, prestatie, competitie en de spelregels aan te moedigen. Gamification is een nieuw proces, maar heeft bij veel bedrijven aan populariteit gewonnen.

Bedrijven profiteren van veel voordelen van gamification, vandaar de populariteit van de beste gamification software. Voor sommigen is gamification misschien wel de toekomst van de werkplek. U kunt slechte prestaties en betrokkenheid van medewerkers omkeren, wat resulteert in een betere verkoop. De positieve impact van gamification is gebaseerd op het effect op de psychologie van medewerkers. Wat het doet, is psychologische signalen gebruiken die de besluitvorming beïnvloeden.

Voordelen van gamification

Gamification biedt bedrijven enorme voordelen, waarbij het proces wordt benut om de betrokkenheid van klanten en medewerkers te verbeteren, de productiviteit te verhogen en de omzet te verhogen. De voordelen van gamification zijn verankerd in motivatie en het gebruik van beloningssystemen, die gedekt worden door de laatste gamification trends. De volgende zijn slechts enkele van de voordelen van gamification voor bedrijven.

communicatie verbeteren

Gamification kan de communicatie met medewerkers verbeteren door een feedbackmechanisme te bieden. Human Resources-afdelingen gebruiken verschillende gamification-methoden om de opleiding van medewerkers te verbeteren. Op basis van feedback van medewerkers kunnen verdere verbeteringen worden doorgevoerd.

Verhoogt de motivatie

De motivatie van medewerkers is een ander gebied waar gamification uitblinkt. Motiveer medewerkers door gebruik te maken van een systeem van doelen, prestaties en beloningen (wortel op een stokje, om zo te zeggen). Deze verbetering van de motivatie van medewerkers resulteert in een betere productiviteit in alle bedrijven. Gegamificeerde systemen kunnen ook de prestaties en tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Betrek de medewerkers

Door gamification te gebruiken, kunnen bedrijven de betrokkenheid van medewerkers naar een heel ander niveau tillen. Dit is een goed voorbeeld van het gebruik van gamification in human resources. Bij gebruik in de opleiding van werknemers helpen gamified systemen werknemers een beter gevoel van betrokkenheid bij het bedrijf te ontwikkelen. Ze geven hen ook het gevoel bij hun respectievelijke teams te horen. Medewerkers kunnen ook eenvoudig afstemmen op bedrijfsdoelen door middel van gamification.

betere productiviteit

Een goede motivatie van medewerkers leidt maar tot één ding: hogere productiviteit. En gamification kan dit voor je doen. De dynamiek van het spel kan de vaardigheden van medewerkers verbeteren, wat leidt tot een hogere productiviteit. Dit alles vanuit het feit dat gamification collaboratieve werkomgevingen bevordert.

Verbeter de vaardigheden van medewerkers

Bedrijven die gamification gebruiken, kunnen de benadering van het ontwikkelen van de vaardigheden van hun medewerkers veranderen. De beste vaardigheden komen vaak voort uit gamified trainingsprogramma’s. Deze programma’s kunnen zich richten op een verscheidenheid aan vaardigheden van werknemers, waaronder vaardigheden op het gebied van communicatie, leiderschap, onderhandeling en stressbeheer, om er maar een paar te noemen.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *