Wat u moet weten voordat u naar Sevilla reist

De verbazingwekkende architectuur van de Andalusische hoofdstad, de prachtig onderhouden lanen en de warme en vriendelijke lokale bevolking zullen helpen om de stad tot een van je nieuwe favorieten te maken. Voordat u echter vertrekt, zijn er enkele nuttige dingen om in gedachten te houden. Onthoud deze dingen die u moet weten voordat u naar Sevilla reist en uw reis zal soepel verlopen!

1. De tijd van het jaar kan uw bezoek beïnvloeden

Sevilla is absoluut heerlijk in de lente – denk aan warme en aangename temperaturen, zonovergoten pleinen vol met locals die genieten van een drankje en bloemen die de stad met kleur vullen. Het is ook een feestelijke tijd van het jaar, met Pasen en de emblematische aprilkermis die plaatsvinden in de lentemaanden. Dit betekent echter dat het een vrij populaire tijd is om te bezoeken. Wees voorbereid op drukte en hogere accommodatieprijzen.

In de zomer schieten de temperaturen omhoog en veel kleine bedrijven in de stad sluiten hun winkels, vooral in augustus wanneer ze op vakantie gaan. Herfst en winter zijn over het algemeen mildere maanden met minder toeristen, waardoor ze een aangename optie zijn om te bezoeken.

2. Plan niet om ‘s middags boodschappen te doen.

Een van de belangrijkste dingen om te weten voordat je naar Sevilla reist, is dat de siësta-traditie nog steeds leeft. Dit betekent niet noodzakelijk dat iedereen midden op de dag een dutje gaat doen, hoewel het in de brandende zomermaanden een verfrissende manier kan zijn om de hitte te verslaan. Over het algemeen betekent dit dat veel bedrijven tussen 14.00 en 17.00 uur sluiten. Hierdoor kunnen medewerkers naar huis, rusten en genieten van een ontspannen lunch met het gezin voordat ze ‘s middags terugkeren.

De stad is niet helemaal stil tijdens de siësta. De bars en restaurants blijven open voor de lokale bevolking om te lunchen, en de meeste grote supermarkten en merkwinkels zullen ook niet sluiten. De meeste kleinere winkels zetten deze traditie echter nog steeds voort, dus plan uw boodschappen dienovereenkomstig.

3. Houd je aan lokale maaltijden

Het zal moeilijk zijn om Sevillanen te vinden die ‘s middags lunchen. Als je de lokale bevolking in die tijd in een bar ziet, zijn ze waarschijnlijk nog steeds bezig met hun ochtendkoffie. De lunch staat meestal pas om 14.00 uur op tafel. zo snel. Evenzo gaat niemand tot ongeveer 9 of 10 uur ‘s avonds aan tafel.

Het lokale maaltijdschema is een van de belangrijkste dingen die u moet weten voordat u naar Sevilla reist en ook uitchecken bezienswaardigheden Sevilla. Hoewel veel restaurants eerder open gaan, zijn het vaak toeristenvallen (hoewel niet alle dat zijn!).Doe je best om je aan te passen en je zult je in een mum van tijd praktisch Sevilliaans voelen.

4. Vergeet de wijk aan de andere kant van de rivier niet!

Triana is een van de mooiste en meest typische buurten van Sevilla. Veel toeristische attracties vind je hier niet; wat Triana zijn charme geeft, is het gemak waarmee je je kunt onderdompelen in het lokale leven. Geniet van een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de Calle Betis langs de rivier, stop bij de markt en sluit je aan bij de lokale bevolking terwijl ze winkelen, en geniet van tapas en een biertje in een van de vele karakteristieke bars en restaurants in de buurt. Leven als een local is nog nooit zo makkelijk of leuker geweest!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *