Zeker 36 doden bij gevechten tussen rivaliserende stammen in Zuid-Darfur

Zeker 36 doden bij gevechten tussen rivaliserende stammen in Zuid-Darfur

[ad_1]


Bij gevechten tussen rivaliserende stammen in de Soedanese staat Zuid-Darfur zijn afgelopen weekend zeker 36 mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond, melden internationale persbureaus op basis van staatspersbureau SUNA.
Leden van de etnische groeperingen Fallata en al-Taïcha raakten om nog onduidelijke redenen met elkaar in conflict. Dat gebeurde bij de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek, aldus getuigen tegen persbureau AFP. Geweldsuitbarstingen tussen deze stammen vinden met enige regelmaat plaats in de regio, onder meer over de toegang tot land en water. Maandag is de situatie in het gebied volgens het Soedanese staatspersbureau „gestabiliseerd”, mede dankzij inzet van het leger.
Conflicten tussen rivaliserende stammen in het gebied hebben alleen al dit jaar aan honderden mensen het leven gekost. In West-Darfur werden in april 132 mensen gedood bij gevechten. Diezelfde regio en omliggende gebieden waren ook enkele maanden daarvoor het toneel van hevige conflicten, waarbij ruim 250 mensen om het leven kwamen. Het aanhoudende geweld in Darfur is een van de vele uitdagingen voor de Soedanese overgangsregering, die het land leidt sinds het vertrek van autocraat Omar al-Bashir in april 2019 na een volksopstand

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.