Zeker 76 doden door cycloon in Indonesië en Oost-Timor

Zeker 76 doden door cycloon in Indonesië en Oost-Timor

[ad_1]


Het dodental door overstromingen en aardverschuivingen in het zuidoosten van Indonesië en Oost-Timor is maandag gestegen tot zeker 76. Minstens veertig mensen zijn nog vermist. Dat meldt de rampenbestrijdingsdienst BNPB maandag. Lokale functionarissen zeggen tegen persbureau AFP te vrezen voor meer dodelijke slachtoffers.
Het noodweer, veroorzaakt door de tropische cycloon Seroja, zorgt sinds zaterdagnacht voor zware stortregens, overstromingen en modderstromen. Hierdoor staan woningen onder water, zijn bruggen ingestort en bomen geknakt. De meeste doden, 55, vielen in de Indonesische provincie Oost-Nusa Tenggara. Veertig mensen worden daar nog vermist. Op Oost-Timor zijn zeker 21 mensen omgekomen, met name in de hoofdstad Dili, terwijl het eiland Lembata ten minste twintig dodelijke slachtoffers telt.
President Joko Widodo heeft de nabestaanden maandag via twitter gecondoleerd met hun verlies. Hij drong er in hetzelfde bericht op aan dat inwoners de aanwijzingen van hulpverleners tijdens extreem weer goed opvolgen. De intensiteit van de cycloon neemt in de komende 24 uur mogelijk toe, waardoor opnieuw zware regenval, hoge golven en windstoten worden verwacht. De Indonesische archipel huist miljoenen mensen in bergachtige gebieden die tijdens extreem weer kwetsbaar zijn voor aardverschuivingen. In januari kwamen veertig personen om het leven bij twee aardverschuivingen op West Java.

[ad_2]

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.