Zeven doden bij betogingen in Myanmar
Bij protesten in Myanmar tegen de militaire junta zijn donderdag zeven doden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. Een demonstrant werd gedood bij een demonstratie in Yangon, de grootste stad van het land. Zes anderen kwamen om in de plaats Myaing.
Ooggetuigen melden aan Reuters dat het leger rubberkogels en stungranaten inzette om betogers uiteen te drijven. Volgens de belangenorganisatie Assistance Association for Political Prisoners zijn sinds de staatsgreep van het leger op 1 februari in het land meer dan zestig demonstranten gedood, ongeveer 2.000 mensen zijn gevangen gezet.
Amnesty International vergelijkt de dood van een aantal demonstranten met politieke moorden. De mensenrechtenorganisatie beschuldigt het leger ervan „oorlogstactieken” in te zetten tegen demonstranten. „Dit zijn gewetenloze commandanten die al betrokken waren bij misdaden tegen de menselijkheid en die hun troepen en moorddadige methoden in het openbaar inzetten”, aldus Joanne Mariner, directeur Crisisrespons bij Amnesty. Het leger heeft niet op de aantijgingen gereageerd, maar liet eerder weten „uiterst terughoudend” tegen de „losbandige betogers” op te treden. De demonstranten worden door het leger beschuldigd van aanvallen tegen de politie en het schaden van de nationale veiligheid en stabiliteit.

Written by 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *