Zich verplaatsen op Curaçao

Curaçao is misschien een klein eiland, maar er is zeker veel te zien. Gelukkig voor reizigers zijn er tal van gemakkelijke manieren om over het eiland te navigeren en een auto huren curacao ongelooflijke reeks activiteiten te ervaren. De lokale bevolking en spaarzame reizigers profiteren van het betrouwbare openbaar vervoer, ondersteund door busroutes die alle delen van het eiland aandoen. Minibussen rijden ook door de straten van Curaçao en bieden gezinnen een geweldige manier om het eiland te zien, terwijl taxi’s zorgen voor reizigers die het nachtleven van het eiland verkennen. Het huren van auto’s en terreinwagens is gemakkelijk te vinden voor diegenen die Curaçao in hun eigen tempo willen ervaren. Als je in Willemstad verblijft, zul je waarschijnlijk merken dat de stad comfortabel beloopbaar is, maar als je wilt ontdekken wat de rest van Curaçao te bieden heeft, heb je genoeg mogelijkheden om je te verplaatsen.

Als u een lange reis maakt binnen Willemstad of buiten de hoofdstad reist, is de meest betaalbare manier om Curaçao te verkennen het openbare bussysteem.Alle buslijnen op Curaçao hebben hun oorsprong in de centrale Willemstad-districten Punda en Otrabanda. Vanaf deze centrale locaties doorkruisen de bussen de stad en vertrekken naar de westkust van Curaçao, tot aan Westpunt op het meest noordwestelijke punt van het eiland. De bussen rijden de hele dag regelmatig, vooral binnen Willemstad. De service is echter meestal beperkt na 23.00 uur, wat betekent dat u op taxi’s moet vertrouwen als u het nachtleven van Curaçao wilt verkennen.

De minibussen van Curaçao zijn een andere goede vervoersoptie om zowel binnen Willemstad als naar bestemmingen over het eiland te reizen. De minibussen kunnen tot negen passagiers vervoeren en zijn lange tijd het favoriete vervoermiddel geweest voor bezoekende gezinnen. Hoewel de minibussen dezelfde routes afleggen als de primaire openbare bussen, kunnen deze comfortabele cruisers op elk punt onderweg passagiers oppikken en afzetten. Aangezien minibussen geen gebruik mogen maken van de officiële bushaltes van Curaçao, kunnen deze ritten net als taxi’s op het hele eiland worden aangeroepen. De gemakkelijkste manier om een ​​minibus te vinden, is door te zoeken naar “BUS” op zowel de kentekenplaat als de bovenkant van het voertuig. Hoewel de minibussen de hele dag niet volgens strikte dienstregelingen rijden, stopt de service meestal om 23.00 uur, net als het openbare bussysteem.

Als uw resort in de buurt van Willemstad ligt, zijn taxi’s de klok rond beschikbaar. Hoewel Curaçao een klein eiland is, zullen de taxitarieven over het algemeen hoger zijn dan thuis. Gemiddeld kosten taxiritten van het vliegveld naar Willemstad tussen de $ 15-25. Bovendien, aangezien het openbaar vervoer na 23.00 uur spaarzaam rijdt, kan er een toeslag van maximaal 25% op uw taxitarief gelden als u ‘s nachts reist. Gelukkig maken chauffeurs graag prijsopgaven en komen ze vaste prijzen overeen voordat ze vertrekken, zodat bezoekers het meest betaalbare vervoer kunnen vinden. Als je niet zeker weet welke taxi’s officieel erkend zijn, zoek dan naar de letters “TX” op de kentekenplaten.

Bezoekers die van plan zijn veel tijd door te brengen met het verkennen van het eiland – of degenen die het zonder openbaar vervoer willen doen – zullen geen moeite hebben om betrouwbare voertuigen op Curaçao te huren. Er zijn verhuurbedrijven beschikbaar op zowel de luchthaven als veel van de beste resorts van Curaçao. Bovendien, aangezien Curaçao de thuisbasis is van talrijke onverharde wegen die het ongerepte binnenland en de kustlijnen doorkruisen, bieden veel verhuurbedrijven goed uitgeruste off-road voertuigen aan. Waar je ook rijdt op Curaçao, het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de lokale rijgewoonten. Het verkeer in Willemstad kan voor bezoekers moeilijk te navigeren zijn, omdat de ontspannen Caribische sfeer van het eiland vaak een zorgeloze rijstijl bevordert. Inwonende chauffeurs op Curaçao rijden echter zelden te snel en zijn altijd erg geduldig en vriendelijk voor bezoekende families. Daarom hebben bezoekers, wanneer ze gefocust en verantwoord rijden, geen moeite om over het eiland te navigeren en van de rit te genieten.

Als je hulp nodig hebt bij het begrijpen van busroutes, het vinden van een taxi of het huren van een auto, kan je conciërge waardevolle hulp bieden en je helpen het meeste uit je ervaring op Curaçao te halen. Hoe je ook kiest om op Curaçao te reizen, als je eenmaal op pad bent, zul je ontdekken dat Curaçao gemakkelijk te verkennen is en zelfs nog gemakkelijker om van te genieten.

Justin Burch schrijft artikelen over reizen op Curaçao voor de Marriott Resorts.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.