Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

Tip: combineer een bezoek aan Kruger National Park met het rijden van de fantastische Panoramaroute vlakbij! Wat is de beste reistijd voor het Kruger National Park? Vanwege het gematigd savanne klimaat kent het Kruger National Park een regenseizoen en een droge tijd. Het park is het best te bezoeken in de droge tijd vanwege lagere struikgewassen en grassen waardoor het wild makkelijker te spotten is.Het is verplicht om voor zonsondergang in het kamp teruggekeerd te zijn, aangezien de hekken sluiten en het kamp dicht gaat voor de nacht. Om deze reden bieden bijna alle kampen diner- en ontbijtmogelijkheden aan. Verdere faciliteiten zoals een zwembad, waterhole of souvenirshop wisselen per kamp. Afhankelijk van de afstand die je wilt rijden, de tijd die je hebt en de faciliteiten waar je gebruik van wilt maken, kies je een passend kamp (of lodge).

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

Erg gaaf om 4 van de big 5 gespot te hebben in het kruger park. Een aanrader om dit ook met een ranger te doen, doordat je leuke info/weetje te horen krijgt en hij erg veel ziet en hier echt in ‘getraind’ is om dieren te spotten. Wel jammer dat je alleen maar over de geasfalteerde wegen mag rijden.

Hier ook een wandelsafari gedaan, ook erg gaaf! Bizar hoe laat je een giraffe pas kan spotten terwijl hij al heel dichtbij stond! Eri op 28-04-2019 “Veel gezien maar erg masaal” Wij zijn met ons gezin een dag of vijf in het Krupgerpark geweest. We verbleven op een kilometer buiten het park in een heerlijke lodge, selfcatering.

Krugerpark Of Een Privé-reservaat? – Reisblog

we vonden het erg masaal. Veel auto’s, veel toeristen, veel van alles. Ondanks dat natuurlijk een heerlijke tijd gehad Wil Oomen op 15-04-2019 “Een en al spektakel.” Het Kruger NP was echt wel het hoogtepunt van onze reis in Zuid-Afrika. We zijn er totaal 3 dagen geweest, waardoor we op allerlei tijdstippen het park in konden gaan.

‘s Avonds mag je sowieso niet zelf rijden in het park, dus dan is het sowieso handig om te zorgen dat je een gids hebt om op pad te gaan. Al met al vonden we dit echt het hoogtepunt van onze reis, zelfs wanneer je niet zoveel dieren hebt gespot.

Zuid-afrika Reizen: Op Safari In Krugerpark En Limpopo

Over het algemeen kun je zeggen dat in het Zuiden van het park de hoogste concentratie wild zit. Wanneer je voor de eerste keer in het Kruger park bent, moet je dit dan ook zeker doen. Wij verbleven in het park zelf op de kampen Lower Sabie en Skukuza in een bungalow met airco.

Het Kruger National Park in Zuid-Afrika bij Van VerreVakantie Zuid-Afrika Safari Zuid-Afrika rondreizen Zuid-Afrika reizen

 

Je moet er van houden maar wij wilde graag in het park zelf slapen. Dan kun je om 6:00 wanneer de poorten open gaan meteen wild gaan spotten of je kunt er nog voor kiezen om op een georganiseerde avondsafari mee te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de dorpjes rondom het Krugerpark te slapen in een sfeervol guesthouse.

Korte Reis Zuid-afrika – Johannesburg & Krugerpark

Een ding is zeker: Je moet het Krugerpark bezoeken als je in Zuid-Afrika bent. Wij hebben meerdere malen de big5 gezien in juni. Wij hebben gekozen voor juni omdat er dan veel droogte heerst. Zo komt het wild vaak naar drinkplekken en zijn de bodjes niet meer heel groen waardoor het over het algemeen makkelijker wild spotten is dan in de andere maanden.

Safari Krugerpark Zuid-Afrika - Zuid-Afrika ReizenKorte reis Zuid-Afrika – Johannesburg & Krugerpark

 

Donna op 11-04-2019 “Big Five” Het Kruger Park is heel mooi om te verblijven in de bush camps. Maar nog mooier is het om een camp te boeken in een van de private reserves. Dat is wel een stuk duurder maar echt de moeite waard voor de ervaring – kruger national park. De safari daar was zo veel mooier dan in het Kruger Park zelf en wij zagen in een dag al de Big Five.

Tips Voor Het Kruger Park: Dit Moet Je Vooraf Weten

Boek vooral ter plaatse en niet op voorhand van hieruit! Roy op 09-04-2019 “Veel wild, maar wel druk” Voor een eerste gamedrive is Kruger fantastisch. Je ziet gegarandeerd olifanten, buffels en de kans op een leeuw is ook erg groot. De wegen zijn goed, de gamedrives ook, maar zelf rijden kan ook prima.

Wel is het er druk. Erg druk – accomodation near the Kruger park. Je staat zelden tot nooit alleen ergens te kijken en zeker bij bijzondere sights sta je letterlijk in de file. Toch zou ik er zeker heen gaan als het je eerste keer Zuid Afrika is. Je kan veel dieren zien, het is laagdrempelig en zeker als je in het park overnacht is een ochtendwandeling of een avonddrive heel speciaal.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *